ΣΠΑΡΤΗ. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, με αφορμή και την ανακήρυξη του έτους 2019 ως έτους προβολής του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης, συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων υλοποιώντας σειρά σπονδυλωτών δράσεων που στόχο έχουν να γνωρίσουν το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης στο μαθητικό και ευρύτερο κοινό και να αναδείξουν την αρχαιολογική και παιδευτική του αξία.

Σε συνέχεια των εκπαιδευτικών ξεναγήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά το μήνα Απρίλιο στο θέατρο και στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης της αρχαίας Σπάρτης με τίτλο «Γνωρίζω το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης», καθώς και του εκπαιδευτικού προγράμματος στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης με τίτλο «Πρόσωπα και προσωπεία», με έμφαση στα εκθέματα που σχετίζονται με τα θεατρικά δρώμενα, οι μαθητές κλήθηκαν να αποτυπώσουν την εμπειρία τους σε μία έκθεση και να ζωγραφίσουν σχέδια προσωπείων του μουσείου.

Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο και στον προαύλειο χώρο του την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 στις 19:30, θα παρουσιαστούν από τους ίδιους τους μαθητές επιλεγέντα και αναρτημένα αποσπάσματα των κειμένων τους.