Δαβάκης: «Όνειδος προσωπικά για εσάς κ. Γαβρόγλου η μεταφορά της Νοσηλευτικής Σχολής Σπάρτης στην Τρίπολη!»

Η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση θα ξαναδεί το θέμα της Νοσηλευτικής02-05-2019 08:58   

Ζήτησε τις εισηγήσεις των Διοικητών των Νοσοκομείων Σπάρτης και Τρίπολης

ΑΘΗΝΑ. Προσωπική επίθεση στον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου για την απόφασή του να «πάρει» τη Νοσηλευτική Σχολή της Σπάρτης και να τη μεταφέρει στην Τρίπολη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Δαβάκης κατηγόρησε τον κ. Γαβρόγλου για έλλειψη διαλόγου και απαξίωση των θεσμικών φορέων της Λακωνίας, που ενώ του ζητούσαν συνάντηση επί έξι μήνες προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα της Νοσηλευτικής Σχολής, αυτός εδέησε να τους συναντήσει μόλις πρόσφατα, για να τους ανακοινώσει απλώς τις αποφάσεις του.

Στη συνέχεια, ο κ. Δαβάκης χαρακτήρισε την απόφαση της μεταφοράς της Σχολής ατεκμηρίωτη, χωρίς ουσιαστική βάση όσον αφορά την κλινική εκπαίδευση των φοιτητών και ιδιαίτερα δαπανηρή για το ελληνικό Δημόσιο.

Παράλληλα, ο Λάκωνας βουλευτής ζήτησε από τον υπουργό να καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής τις εισηγήσεις των Διοικητών των δύο νοσοκομείων, Σπάρτης και Τρίπολης, τις οποίες επικαλέστηκε στην αρμόδια επιτροπή ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Κατσής, και μιλούσαν για καταλληλόλητα ή μη των δύο νοσοκομείων, όσον αφορά την παροχή κλινικής εκπαίδευσης στους φοιτητές.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης και απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Γαβρόγλου, ανέφερε ότι θα αποτελεί όνειδος για αυτόν η συγκεκριμένη απόφαση και ότι η επερχόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ξαναδεί πολύ σοβαρά το ζήτημα της Νοσηλευτικής Σχολής.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ