ΣΠΑΡΤΗ. Yποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Πέτρο Δούκα θα είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών κι Εμπόρων Λακωνίας κ. Σωτήρης Ροϊνός. Σε αναρτήσεις του στο facebook, εκτός από ευχές για Καλό πάσχα επισηαμίνει κακώς κείμενα στους δρόμους της Σπάρτης.
«Ελπίζουμε ότι η μέχρι σήμερα παρέμβαση στο φθαρμένο και καταστραμμένο ασφαλτοτάπητα σ' έναν απ' τους κεντρικότερους και κομβικότερους δρόμους της Σπάρτης, σ' αυτόν της οδού των 118, να αποτελεί το υπόστρωμα (την πρώτη στρώση) και να επίκειται η τοποθέτηση του τελικού στρώματος.
Μια ερώτηση όμως προς κάθε αρμόδιο του έργου: έχει προβλεφθεί και θα γίνει άμεσα η ευθυγράμμιση των καπακιών των φρεατίων της αποχέτευσης και της ύδρευσης (που είναι αρκετά) ή θα πέφτουν τα οχήματα σε "λακκούβες" βάθους πέντε και πλέον εκατοστών και διαμέτρου μισού μέτρου, όπως συμβαίνει σε αρκετούς νεοασφαλτοστρωμένους δρόμους της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής με κίνδυνο μηχανικών βλαβών για τα αυτοκίνητα και, κυρίως, κίνδυνο για τους αναβάτες των δικύκλων;
Γιατί για έναν άλλον δρόμο, αυτόν του περιφερειακού στον Κλαδά, σε ανάρτηση που είχα κάνει την 18η Ιουνίου 2018, ο Δήμαρχος κ. Βαγγέλης Βαλιώτης στο τέλος της παρέμβασής του τότε είχε επ' ακριβώς γράψει:
"Η πλήρης και έντεχνη τελική προσαρμογή των φρεατίων στο νέο υψόμετρο του δρόμου θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης.
Αυτό σημαίνει ότι το έργο είναι σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί".
Όταν αποπερατωθούν οι εργασίες θα είναι ολοκληρωμένο, άρτιο και ασφαλές».