ΣΠΑΡΤΗ. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σαράντος Καπετανάκης με τον Στ. Αργειτάκο παρεμβαίνει υπογραμμίζοντας την ανάγκη στην επόμενη τετραετία ο Δήμος Σπάρτης να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

«Κατάγομαι από τη Σελλασία, χωριό του Δήμου Σπάρτης και είμαι συνταξιούχος τεχνικός υπάλληλος του ΟΤΕ. Είμαι παντρεμένος με την Ελένη Μακρή από τα Καλύβια Θεολόγου, συνταξιούχο υπάλληλο της ΑΤΕ Σπάρτης κι έχουμε τρία
παιδιά, την Αναστασία, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Βασίλειο, απόφοιτο Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά και τον Γεώργιο, φοιτητή της Γεωπονικής Σχολής Αθηνών.
Εργάστηκα για 35 χρόνια στο Τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ, ενώ παράλληλα ασχολήθηκα ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση, αρχικά σε τοπικό και στη συνέχεια σε δημοτικό επίπεδο.
Από το 1987 έως και το 1998 διετέλεσα κοινοτικός σύμβουλος Σελλασίας, ενώ από το 2001 έως και το 2010 δημοτικός σύμβουλος Δήμου Οινούντος. Τα έτη 2003, 2007 και 2008 διετέλεσα αντιδήμαρχος. Το ίδιο χρονικό διάστημα υπήρξα πρόεδρος του ΚΑΠΗ Δήμου Οινούντος, μέλος του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας και αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Γιορτής Ελιάς και Λαδιού Σελλασίας.
Από το 2014 έως και σήμερα είμαι δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Σπάρτης, συμμετέχοντας ως αντιπρόεδρος στην οικονομική επιτροπή και ως μέλος στην Επιτροπή Τουρισμού.
Στις προσεχείς εκλογές, διεκδικώ την ψήφο σας για να μπορέσω να συμμετάσχω ξανά στο δημοτικό συμβούλιο, καταθέτοντας τις προτάσεις μου για την επίλυση των επίμονων προβλημάτων του και επιχειρώντας την ανάδειξη του Δήμου μας στα πρότυπα παραδείγματα των Έξυπνων Δήμων . Στην κατεύθυνση αυτή, κρίνω απαραίτητη την αξιοποίηση της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, τομείς που γνωρίζω καλά δεδομένης της εργασιακής εμπειρίας μου.
Σαν μέλος των Ενωμένων Πολιτών Δήμου Σπάρτης, θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά, ώστε ο Δήμος να αξιοποιήσει τις νέες, καινοτόμες τεχνολογίες που αφορούν την ενέργεια, τις μεταφορές και τις επικοινωνίες, προκειμένου να καταστεί δυνατή η παροχή των απαραίτητων κι αναγκαίων υπηρεσιών και υποδομών στον πολίτη. Γνώμονας όλων των προσπαθειών μου θα καταστεί η μεγιστοποίηση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών ωφελειών, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, με σύγχρονες και καινοτόμες λύσεις, όπως είναι η έξυπνη στάθμευση, ο έξυπνος φωτισμός, η έξυπνη διαχείριση, κ.α.»