Η «Ταϋγέτη» τραγούδησε (για) την Παράδοση και την Ιστορία μας!

Αντιπροσωπευτικά Παραδοσιακά Τραγούδια της Ελλάδας

01-04-2019 08:57   

ΣΠΑΡΤΗ. Στην  κατάμεστη  αίθουσα  εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Λακωνίας  πραγματοποιήθηκε  η  εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής «Η Ταϋγέτη», το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 μετά τις 19:00. Η συνδιοργάνωση  της εκδήλωσης μνήμης από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας  και  τον Σύλλογο  «Η Ταϋγέτη» σε συνεργασία με τη φιλόλογο κ. Τασία Κανελλοπούλου απέδωσε  στο 

κοινό μια καλλιτεχνική  βραδιά ανάδειξης του Δημοτικού και Παραδοσιακού τραγουδιού.

Η Τετράφωνη Μικτή Χορωδία Μιχάλης Μαχαίρας και η Μαντολινάτα του Συλλόγου υπό την Διεύθυνση της μαέστρου μας κ. Φωτεινής Δημάκου - Σακκέτα  και με την επιμέλεια-παρουσίαση της κ. Κανελλοπούλου, παρουσίασε ιστορικά αλησμόνητα τραγούδια και μελωδίες της Δημοτικής Παράδοσής  μας.

Σε χορωδιακή εκτέλεση και με ενόργανη συνοδεία (μαντολινάτα-ακορντεόν) τα τραγούδια γρήγορα πέρασαν από την καρδιά στα χείλη του κοινού που σιγοτραγουδούσε και συμμετείχε. Στην εκδήλωση που έγινε επ΄ ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης  Μαρτίου, χαιρετισμό  απήυθυνε  η αντιπεριφεριάρχης  Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα  κάνοντας λόγο για μια εκδήλωση που δυναμώνει τη μνήμη και το φρόνημα.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ