Την ετήσια χοροεσπερίδα τους πραγματοποίησαν την Παρασκευή το βράδυ, 1 Μαρτίου 2019, στο Κέντρο ΑΜΙ της Μαγούλας, οι Γορτύνιοι της Σπάρτης.
Την έναρξη έκανε με σύντομο καλωσόρισμα ο Πρόεδρος του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης κ. Πετρόπουλος Ιωάννης, ο οποίος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τα τοπικά ΜΜΕ για την επικοινωνιακή στήριξή τους σε κάθε εκδήλωση του Συνδέσμου, τους δωροθέτες που συνέβαλαν στη λαχειοφόρο αγορά και τέλος τον χορηγό κ. Βασίλη Σκούρο του τουριστικού Γραφείου ΣΚΟΥΡΟΣ ΤΟΥΡΣ.
Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Ντία Τζανετέα, τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Ευάγγελο Βαλιώτη, τον Αντιδήμαρχο Σπάρτης κ. Παναγιώτη Αργυρόπουλο, το Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Χαράλαμπο Σκούρο και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο κ. Νίκωνα Τζινιέρη.
Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με την ορχήστρα του Κέντρου ΛΑΪΚΕΣ ΝΟΤΕΣ, ενώ στο δημοτικό – χορευτικό μέρος συνέβαλε η Μαρία Αλεξοπούλου θυγατέρα του Μέλους του Δ.Σ. κ. Γεωργίου Αλεξόπουλου (Περδικονέρι) με τη συνοδεία του κλαρίνου του Γιώργου Ανδριανάκη.