Δικαιώθηκαν οι δημότες που θέλουν μεταφορά της Λαϊκής της Τετάρτης

ΣΠΑΡΤΗ. Οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου – Ψυχικού και Λάκκας Σπάρτης σε έγγραφη παρέμβασή τους εκφράζουν την βαθύτατη ικανοποίησή τους για τη θετική απόφαση και της 9μελούς Επιτροπής Λαϊκών Αγορών της Π.Ε. Λακωνίας (26-2-2019) για τη μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης στις συνοικίες τους .
Συγκεκριμένα αναφέρουν:
«Είναι μια απόφαση που ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ όχι μόνο ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων , αλλά υπηρετεί , συγχρόνως , και την συνταγματικά κατοχυρωμένη ισότητα των πολιτών , την ισονομία και τη δίκαιη μεταχείριση , ανοίγει δρόμους για την αποκέντρωση και για τη συνολική – ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης και , το κυριότερο , εκφράζει μια πολιτική βούληση ότι ΚΑΙ η Σπάρτη , ΜΠΟΡΕΙ να βαδίσει τον δρόμο που ήδη βαδίζουν άλλες πόλεις, σπάζοντας τις αλυσίδες που την κρατούν δεμένη στο Χθες .
Καλούμε το Δήμο Σπάρτης , να προχωρήσει , ΑΜΕΣΑ , σ΄ όλες τις αναγκαίες ενέργειες και στην εξασφάλιση όλων των υποδομών και των προαπαιτούμενων , ώστε να λειτουργήσει στις συνοικίες η Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και προδιαγραφές , που θα την καταστήσουν μια υπάιθρια Λαϊκή Αγορά υπόδειγμα .
Καλούμε τους φίλους παραγωγούς /πωλητές κι επαγγελματίες να στηρίξουν την Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης στις συνοικίες , με τη βεβαιότητα πως τόσο οι κάτοικοι των συνοικιών όσο και το σύνολο των Σπαρτιατών καταναλωτών θα βρεθεί κοντά τους με νέα καταναλωτική δυναμική .
Καλούμε , τέλος , τους Μαζικούς Φορείς , τις Κινήσεις Πολιτών και τους δημότες της Σπάρτης , να ξεκινήσουμε , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , ένα νέο διεκδικητικό και ανυποχώρητο αγώνα , για να αποκτήσει ΚΑΙ η Σπάρτη , κατά τα πρότυπα της Καλαμάτας και πολλών άλλων πόλεων , μια Σύγχρονη Κεντρική Δημοτική Αγορά υψηλών προδιαγραφών , ώστε να πάψουν οι άγονες και άσκοπες αντιπαραθέσεις για το ΠΟΥ – ΠΟΤΕ και ΠΩΣ θα γίνεται η Λαϊκή Αγορά και να βάλουμε τις βάσεις για μια σύγχρονη Σπάρτη της Προόδου και της Ανάπτυξης , μια Σπάρτη που δε θα την κατοικούμε απλώς , αλλά θα τη ζούμε και θα τη χαιρόμαστε».