Υλικά

  • τα κεφάλια από 500 γρ. γαρίδες
  • 1/4 φλ. Ελαιόλαδο Λακωνίας
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκύθι Κτήμα Γκολέμη
  • 1/2 σελινόριζα
  • 1 φινόκιο
  • 1 κρεμμύδι Βατίκων
  • 2 πρέζες σκόρδο αποξηραμένο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 συσκευασία κριθαράκι
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα κεφάλια γαρίδας. Τα αφήνουμε να ψηθούν πολύ καλά ανακατεύοντας για 7-8′. Χοντροκόβουμε τα λαχανικά. Τα σοτάρουμε με τα κεφάλια γαρίδας για 5-6′ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τον πελτέ. Τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1′-2′. Σβήνουμε με το κρασί. Ντεγκλασάρουμε ανακατεύοντας τα υλικά. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ. Προσθέτουμε το νερό τα κλωνάρια μαϊντανό και το πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρολα για 30′. Σουρώνουμε την bisque σε ψιλή σίτα.