ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ o EOΣ Καλαμάτας καλεί τα Μέλη και τους Φίλους του Συλλόγου να παρευρεθούν στην «Γιορτή Λαδιού» που ο Σύλλογος έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια.

«Με τη «Γιορτή Λαδιού» γιορτάζουμε το τέλος της φετινής συγκομιδής του σημαντικότερου αγροτικού προιόντος του Τόπου μας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε, από Ομάδα εξειδικευμένων Επιστημόνων, για την ποιότητα του λαδιού και την καλλιέργεια της Ελιάς και να γνωρίσουμε με πιο τρόπο γίνεται η Γευσιγνωσία του Λαδιού».

Επαγγελματική Ομάδα Γευσιγνωσίας θα αναλάβει να εξετάσει δείγματα λαδιών, με τους κανόνες της Γευσιγνωσίας, που μπορούν να φέρουν, στα γραφεία, οι Φίλοι και τα Μέλη του ΕΟΣΚ.

Τα λάδια που θα ξεχωρίσουν ποιοτικά, θα ανακοινωθούν στην εκδήλωση και θα κληθούν οι παραγωγοί τους να μας ενημερώσουν για τις καλλιεργητικές μεθόδους που χρησιμοποιούν. Στη συνέχεια θα επακολουθήσουν ομιλίες και συζήτηση με το κοινό για το λάδι και την ελιά.

Καλούνται τα Μέλη να παρασκευάσουν πρόχειρα εδέσματα με ελιές και λάδι για να προσφερθούν στο τέλος της εκδήλωσης με την απαραίτητη συνοδεία μουσικής και χορού.

Η παραλαβή των δειγμάτων του Λαδιού θα γίνεται κάθε βράδυ, στα γραφεία στο Ανατολικό Κέντρο, από τις 9 μέχρι τις 10 το βράδυ. Το Σάββατο, η παραλαβή θα γίνει μόνο το απόγευμα από τις 5 μέχρι τις 6. Η ελάχιστη ποσότητα που απαιτείται, είναι μισό λίτρο (500) ml. .

Επισημαίνεται ότι όποιος παραγωγός φέρει το δείγμα του λαδιού του πρέπει να παρευρίσκεται στην εκδήλωση.

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου καθώς και στα τηλέφωνα: 2721097733 και 6942553154 (Θύμιος Αλεξόπουλος).