ΣΠΑΡΤΗ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου η κοπή της βασιλόπιτας του 300ου Συστήματος Προσκόπων Σπάρτης. Σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε ζεστό οικογενειακό κλίμα, πολίτες τίμησαν την εκδήλωση, αντάλλαξαν ευχές για δημιουργική χρονιά και νέες δράσεις από τους προσκόπους της Σπάρτης.

Ο αρχηγός του Συστήματος κ. Γιάννης Λαμπρινάκος καλωσόρισε όσους και όσες παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, γονείς, φίλους της κινήσεως, παλαιούς προσκόπους, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής ζωής του τόπου.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις δημοτικές αρχές, που κατά την τελευταία δεκαετία συνέπραξαν στη στέγαση του Συστήματος, αλλά και τους επαγγελματίες-επιχειρηματίες του νομού, που με μεγάλη προθυμία πρόσφεραν τα δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά.

Μοιράστηκε το όραμα του Συστήματος να ενώσει το πριν με το μετά, με το να ιδρύσει την Ένωση Παλαιών Προσκόπων (γιατί ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός αλλιώς). «Μία ένωση του παλαιού με το νέο σαν μια σκέψη, μια γροθιά, μία αντίληψη. Μπροστάρηδες σοφούς ανθρώπους να ανοίγουν το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο για τους νέους και τα παιδιά τους». Τους καλωσόρισε στην μεγάλη Προσκοπική οικογένεια. Έκανε ανοικτή πρόσκληση να συμμετάσχουν όλοι όσοι υπήρξαν μία περίοδο της ζωής τους πρόσκοποι.

Από την πλευρά τους, οι πρόσκοποι, τα λυκόπουλα και οι ανιχνευτές αναπόλησαν όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου, αλλά και τις εξορμήσεις στη φύση, με αποκορύφωμα την ετήσια κατασκήνωση της αγέλης, της ομάδας και της κοινότητας των ανιχνευτών. Το 300ο Σύστημα Προσκόπων Σπάρτης έχει συμμετάσχει σε όλες τις μεγάλες δράσεις του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, αλλά και της Περιφέρειας Ανατολικής Πελοποννήσου τα τελευταία χρόνια (Πανελλήνια κατασκήνωση λυκοπούλων «Φτου ξελευτερία» το 2016, Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση στην Ελευσίνα, εβδομαδιαία κατασκήνωση στο Κλημέντι Κορινθίας και στη Μικρή Μαντίνεια Καλαμάτας κτλ.).

Υπενθυμίζεται ότι οι συναντήσεις λυκοπούλων, προσκόπων και ανιχνευτών πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6938270678 (κ. Ι. Λαμπρινάκος).