«Συνεργασία με Όραμα και Προοπτική για την Μάνη!»

Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα στους νέους ανθρώπους να έρθουν μαζί μας να φτιάξουν το μέλλον που τους ανήκει…22-01-2019 09:16   

H Ιδρυτική Διακήρυξη του δημοτικού συνδυασμού  «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»  για την Μάνη.

ΓΥΘΕΙΟ. Ο επικεφαλής της Παράταξης κ. Γιάννης Αναϊπάκος υπογράφει και κοινοποιεί την Ιδρυτική Διακήρυξη του συνδυασμού με τον οποίο αυτός και οι συνεργάτες του κατέρχονται στις εκλογές του Μαίου 2019 στον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

«Αγαπητές Φίλες, Αγαπητοί  Φίλοι, Συμπολίτες  του Δήμου Ανατ. Μάνης,
Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω τη δημιουργία μιας Νέας Δημοτικής Παράταξης, με την ονομασία‘’ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ’’ για την Μάνη, λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές  τον Μάιο του 2019 που ανταποκρίνεται  στην σύγχρονη  πραγματικότητα.
Αναλογιζόμενος το βαρύ αίσθημα ευθύνης που αναλαμβάνουμε με τους συνεργάτες – συμπολίτες μας, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε  με όλες μας τις δυνάμεις  να προσφέρουμε ανιδιοτελώς  τις  γνώσεις  και τις εμπειρίες μας στο Δήμο Aνατ. Μάνης, στον τόπο που γεννηθήκαμε και επιλέξαμε  να ζήσουμε.
Δεν φιλοδοξώ  να γίνω πολιτικός  σε μια περίοδο  κρίσης  όπου η πολιτική  σαν επάγγελμα μάλλον  είναι υπό αμφισβήτηση και υπό διωγμό.
Η ανακύκλωση των ιδίων πολιτικών προσώπων εδώ και πολλά χρόνια και οι προσωπικές συγκρούσεις, έχουν εγκλωβίσει τον Δήμο μας σε ανούσιες  αντιπαραθέσεις  που σε τίποτα δεν βοηθούν  την ποιοτική  αναβάθμιση  που όλοι έχουμε ανάγκη.
Ήρθε η ώρα  να γυρίσουμε  σελίδα στα δημοτικά  πράγματα  με νέα πρόσωπα στην πρώτη γραμμή, με ανθρώπους  ικανούς, δοκιμασμένους, με διοικητικές ικανότητες και επαγγελματική εμπειρία, με νέες ιδέες και όρεξη για δουλειά μπορούμε να επανεκκινήσουμε τον Δήμο μας. Ένα Δήμο ενωμένο, ένα Δήμο για όλους ανεξαρτήτως τους δημότες.  
Ξεκινάμε σήμερα μια μεγάλη και ακούραστη ανιδιοτελή προσπάθεια  για μια νέα εποχή, να φτιάξουμε ένα Δήμο φιλικό, ανθρώπινο, χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς πελατειακές σχέσεις με ολίγους,  που θα παρέχει υψηλή ποιότητα ζωής σε όλους.
Απευθυνόμαστε στους δημότες  με καθαρό  λόγο και ρεαλιστικές  προτάσεις, όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να αναστρέψουμε την κακή πορεία του και να του δώσουμε την αίγλη που του αξίζει, ένα Δήμο δίκαιο, ίσων ευκαιριών και ανοικτό σε όλους. Καλούμε κάθε Δημότη να συστρατευθεί  μαζί  μας και ιδιαίτερα τους νέους  που βιώνουν καθημερινά στο πετσί  τους την αναξιοκρατία, την αδικία, την ανεργία.
Είμαστε αντίθετοι στην ‘’προσέλκυση αντιπροσώπων’’από πολυπληθείς  οικογένειες  με μόνο κριτήριο γνώσης και ικανότητας  την επιρροή που διαθέτουν. Τα κριτήρια κατάρτισης του συνδιασμού μας έχουν αξιοκρατικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Συμμετέχουν Συνδημότες μας αδέσμευτοι από ιδιοτέλεια, οικονομικά συμφέροντα,  πελατειακές σχέσεις, με στόχους και οράματα. Αν κάνουμε κάποια στιγμή αντικειμενικά και με ειλικρίνεια την αυτοκριτική μας θα διαπιστώσουμε ότι οι λάθος επιλογές προσώπων και τα ελλιπή ποιοτικά κριτήρια ορισμένων, μας  οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα.
Στις μέρες μας απαιτούνται γνώσεις, φυσικές  αντοχές, όρεξη και εμπειρία. Ο Δήμος  δεν είναι ιδιοκτησιακό προνόμιο για να το εκμεταλλεύεται μια μικρή ολιγαρχία, είναι πεδίο ανιδιοτελούς δράσης και προσφοράς. Για τον λόγο αυτό προχωράμε σε γόνιμη σύγκρουση νοοτροπιών, όχι προσώπων. Εισάγουμε και θεμελιώνουμε  το τεκμήριο  της ικανότητας  και της διοικητικής  επάρκειας.
Οι υποστηρικτές και τα στελέχη μας είναι από όλο το ηλικιακό φάσμα, όλους τους πολιτικούς χώρους, όλες τις Δημοτικές  Κοινότητες και τα Χωριά του Δήμου μας, απ όλες τις εστίες διαμονής μόνιμων και απόδημων Μανιατών, όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, όλες τις βαθμίδες  εκπαίδευσης. Όλοι μαζί συμπορευόμαστε και ενώνουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας. Ένα δημιουργικό κράμα ανθρώπων που σε πλήρη σύμπλευση με τις παραγωγικές  δυνάμεις του τόπου μας μπορούμε να οδηγήσουμε  τη Μάνη στην νέα εποχή.
Στόχος μας είναι να δώσουμε στον τόπο μας  την υπεραξία που του αξίζει σε όλα τα επίπεδα και πρωτίστως μια καλύτερη  ζωή στους συνδημότες μας. Μαζί  μπορούμε να το πετύχουμε ανατρέποντας κατεστημένες δομές και αντιλήψεις. Με συνεργασία, με πρόγραμμα, με δυναμισμό και διεκδικήσεις, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Αγωνιζόμαστε για ένα Δήμο που εν μέσω της κρίσης οι δημότες  πληρώνουν υψηλά δημοτικά τέλη, αλλά δυστυχώς δεν βλέπουν τα χρήματα τους να πιάνουν τόπο.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους κεντρικούς άξονες, τους βασικούς  πυλώνες, ένα πλαίσιο αρχών που αποτελούν την άμεση προτεραιότητα της επόμενης μέρας και που προσεχώς θα έχουμε τον χρόνο να αναφερθούμε αναλυτικά για το καθένα ξεχωριστά.
1.    Στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, αλλάζοντας ριζικά το υπάρχον πελατειακό σύστημα, αναβαθμίζοντας όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου. Η προστασία των κοινωνικά ασθενέστερων, των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων ηλικιωμένων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των στερούμενων ασφάλειας και κοινωνικής περίθαλψης, ανύπαντρων μητέρων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα και πρωταρχική υποχρέωση μας.
2.    Προτεραιότητα στους νέους, εργασία, εκπαιδευτικά σεμινάρια, συμμετοχή σε προγράμματα . Στόχος μας κανένας  νέος άνεργος στον Δήμο.
3.    Περιβαλλοντική διαχείριση και βελτίωση της καθαριότητας, να νιώθουμε υπερήφανοι και δικαιωμένοι για την επιλογή μας να ζούμε στον πιο ευλογημένο τόπο της πατρίδας μας.
4.    Πλήρη αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος του Γυθείου με την αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου όπου αυτό απαιτείται, πεζοδρόμια προσβάσιμα σε ΑΜΕΑ, δρόμοι, πλατείες, επαρκής φωτισμός, parking, χώροι πρασίνου, κοινόχρηστοι χώροι, είναι στις άμμεσες προτεραιότητες μας. Οριστική επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων, κατόπιν διαβούλευσης και με την συμμετοχή όλων των επαγγελματιών και των κατοίκων.
5.    Πλήρη δημοκρατική ελευθερία κινήσεων σε όλες τις Δημοτικές  Κοινότητες, ενισχύοντας και θωρακίζοντας με υλικοτεχνικά μέσα, οικονομικούς  πόρους και κάθε δυνατή βοήθεια ώστε να λειτουργούν αυτόνομα, με διαφάνεια και να αποφασίζουν μόνοι τους για την ποιότητα της ζωής τους και όχι ο Δήμος.  
6.    Ενίσχυση των πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων των φορέων και συλλόγων του Δήμου μας.
7.    Σύγχρονη και ποιοτική εξυπηρέτηση των δημοτών μας. Ήρθε η ώρα να μπει ο Δήμος στην ψηφιακή εποχή. Να μην απαιτείται να ταξιδεύει ο δημότης από το πιο μικρό χωριό για να κάνει μια αίτηση, η να πάρει μια βεβαίωση και μάλιστα πολλές φορές να ταλαιπωρείται χωρίς αποτέλεσμα.
8.    Δημιουργία μόνιμων ομάδων εργασίας από ανθρώπους με εξειδικευμένες γνώσεις που θα ‘’κυνηγούν’’ σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, συστηματικά και αποτελεσματικά, κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης έργων και προγραμμάτων που θα αλλάξουν την εικόνα του και θα καλυτερεύσουν το επίπεδο διαβίωσης του δημότη.
9.    Να καλλιεργήσουμε νέα φιλοσοφία στους άμεσους συνεργάτες μας του Δήμου, στους ανθρώπους που εργάζονται και επιτελούν καθημερινά το σημαντικότερο κοινωνικό έργο, ώστε να αναπτερωθεί το ηθικό τους και να προσφέρουν με διάθεση την εμπειρία και την γνώση τους.
10.    Διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στα οικονομικά και στο σημερινό σύστημα διαχείρισης των φορολογικών εσόδων του Δήμου. Κάθε ευρώ των δημοτών οφείλουμε να το αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο και όχι   να πληρώνουμε πρόστιμα της Διοίκησης από λανθασμένες και παράνομες τελεσίδικες αποφάσεις κυρίως  Διοικητικών Δικαστηρίων.
11.    Ενίσχυση της Τοπικής Επιχειρηματικότητας  με νέες υποδομές, δράσεις, κίνητρα. Για να βοηθήσουμε την τοπική αγορά και να δημιουργήσουμε νέες δουλειές, προσέλκυση νέων επενδύσεων, κτίζοντας διαχρονική σχέση αμοιβαίας ωφέλειας, με ξεκάθαρους κανόνες που θα διέπονται  από ενιαίο σεβασμό.
12.    Στήριξη του πρωτογενούς αγροτικού τομέα κυρίως του ελαιολάδου και των βρωσίμων ελιών που αποτελούν το κύριο και ίσως το μοναδικό εισόδημα της πλειοψηφίας των δημοτών. Δημιουργία μεικτών επιχειρηματικών σχημάτων στην μεταποίηση με κύρια έμφαση τις εξαγωγές .
13. Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ανάδειξη, αξιοποίηση και διαφήμιση των ιδιαίτερου κάλλους πολιτιστικών μνημείων κληρονομιάς μας,  εξωστρέφεια των τουριστικών επιχειρήσεων ενισχύοντας τες με κατάλληλα κίνητρα, πρωτεύοντα λόγο και συμμετοχή στις αποφάσεις, είναι στα άμεσα σχέδια στήριξης του τουριστικού προϊόντος. Αξιοποίηση της τοπικής γαστρονομίας και της υγιεινής διατροφής, συνδέοντας την με τον τουρισμό και την παράδοση μας.
14. Πλήρη αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του νέου και σύγχρονου λιμένος Γυθείου, να ξαναγίνει ένα ‘’ζωντανό λιμάνι’’, ένα λιμάνι ευημερίας και πλούτου για τον τόπο μας. Να ξαναβρεί  την παλιά αίγλη του όταν σχεδόν όλη η Πόλη ζούσε απ αυτό και είμασταν όλοι υπερήφανοι.

Στο προσεχές διάστημα θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένες αναλυτικές προτάσεις και ρεαλιστικά μέτρα που θα διασφαλίζουν την υλοποίηση των κεντρικών αξόνων του προγράμματος μας. Σήμερα βάλαμε τα θεμέλια. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Ζητούμε από όλους τους πολίτες να καταθέσουν προτάσεις συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αποδοτική εξεύρεση λύσεων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων ανά Δημοτική Κοινότητα. Σας καλούμε σε διαρκή διαβούλευση και συστράτευση με αποκλειστικό γνώμονα το πραγματικό συμφέρον όλου του κόσμου της Μάνης, του τόπου μας, για τον οποίο δεν θα παύσουμε ποτέ να είμαστε υπερήφανοι και είναι τιμή μας να τον υπηρετούμε.

Ωστόσο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, το πανέμορφο Γύθειο, η πρωτεύουσα του Δήμου μας, παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, στερούμενο ακόμη και σήμερα βασικών υποδομών απαραίτητων για την πρόοδο του. Έχει απαξιωθεί εντελώς από την νυν Δημοτική Αρχή, η οποία δείχνει να έχει παραδοθεί άνευ όρων ειδικά τα τελευταία χρόνια σε μια ανούσια και αντιπαραγωγική εσωστρέφεια, καθώς η διαρκής ανακύκλωση των ιδίων μικροτοπικιστικών κραυγών και μιας απαρχαιωμένης ρητορικής μας κούρασαν, δεν συνάδουν με την εποχή μας και σε κάθε περίπτωση μας αδικούν. Και όποια θετικά αποτελέσματα σε ορισμένους τομείς έχουν καταγραφεί, δυστυχώς έχουν βυθιστεί στην γενική άσχημη εικόνα.  
Ήρθε η ώρα να γίνει ο Δήμος μας  ένας ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ, ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΩ, ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ, ΝΑ ΑΘΛΟΥΜΑΙ, ένας τόπος να ζήσουμε αρμονικά εμείς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και οι μελλοντικοί κάτοικοι του Δήμου.
Εάν θέλουμε να σταματήσουν οι άλλοι να αποφασίζουν για μας, θα πρέπει να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, συσπειρώνοντας όλες τις ζωντανές και υγιείς δυνάμεις του τόπου μας. Κάνουμε έκκληση σε όλες και όλους τους ενεργούς πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν ανιδιοτελώς, δίχως προσωπικές φιλοδοξίες,  χωρίς παζάρια και μικροψυχία, να παραμερίσουν τις αγκυλώσεις και όλοι μαζί ενωμένοι να συστρατευθούμε και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο. Κανείς δεν περισσεύει  σ’αυτή την προσπάθεια!  
Απευθύνουμε  ιδιαίτερο κάλεσμα στους νέους ανθρώπους να έρθουν μαζί  μας να φτιάξουν το μέλλον που τους ανήκει, το όραμα τους και να έχουν αυτοί τον πρώτο λόγο στην υλοποίηση του. Οι νέοι μας έχουν όλα τα πνευματικά εφόδια και τις γνώσεις, που μαζί με την στήριξη και την εμπειρία μας θα είναι οι πρωταγωνιστές για την ζωή τους.
Έτσι μόνο θα σταματήσει η μετανάστευση των άξιων και των ικανών και θα μπορούμε όλοι μαζί  να ζήσουμε υπερήφανοι.
Φίλες, Φίλοι,
Εμείς το πήραμε απόφαση και έχουμε ήδη ξεκινήσει στην ίδρυση της Δημοτικής Παράταξης ‘’ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΤΙΚΗ’’ για την Μάνη   που θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της  με συνέπεια και άποψη στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές τον Μάιο.
Εάν και εσείς το αποφασίσετε πολύ σύντομα δεν θα πανηγυρίσουμε για μια νέα Δημοτική Αρχή, αλλά για μια καινούργια Αρχή, μια καινούργια και ελπιδοφόρα ημέρα που ξημερώνει με τις καλύτερες προθέσεις για όλους στον Δήμο μας !

Σας Ευχαριστώ
Με εκτίμηση
ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΑΝΑΙΠΑΚΟΣ
Επικεφαλής του Συνδυασμού "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ’’ για την Μάνη.»

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ