ΣΠΑΡΤΗ. Tους πρώτους 99 υποψηφίους δημάρχους που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει η «Αυγή», την ώρα που ο κομματικός μηχανισμός προετοιμάζεται για τη μεγάλη αυτοδιοικητική αναμέτρηση του Μαϊου 2019.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Αυγή» , ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να δώσει τη στήριξή του σε 19 εν ενεργεία δημάρχους, οι οποίοι έχουν επιλέξει να δοκιμαστούν εκ νέου στις επικείμενες εκλογές. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από συμφωνία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων για κοινή κάθοδο στη βάση συμπεφωνημένου προγράμματος. Σε αυτό το πλαίσιο, θα υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Βαλιώτης στον Δήμο Σπάρτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr μετά το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αυγή» συνεργάτες του Βαγγέλη Βαλιώτη όπως οι Μοιράγιας, Αποστολάκος, Γαλανοπούλου προβληματίζονται για το αν θα είναι μαζί του.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αλλά για άλλους λόγους, δεν θα είναι με τον Βαγγέλη Βαλιώτη ο Νίκος Δούνιας και η Χριστίνα Μακρυσοπούλου. Με δεδομένο και το ρεπορτάζ του notospress.gr αλλά και το ότι και το ΚΚΕ κατεβάζει ισχυρό ψηφοδέλτιο στη Σπάρτη που δεν θα αφήσει περιθώρια στον Β. Βαλιώτη για κομμουνιστικές ψήφους φαίνεται ότι ο σημερινός Δήμαρχος θα είναι τελικά υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας ίσως και κάποιους υποψήφιους του ΚΙΝΑΛ.