Γράφει ο Γιάννης Μητράκος*

ΣΠΑΡΤΗ. Τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στο Σαϊνοπούλειο Κέντρο Σπάρτης η διάλεξη του κ. Αθανασίου Στρίκου, Ταξιάρχου ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, Εκπαιδευτικού, Συγγραφέα και Ερευνητή, που διοργάνωσε ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Ιωάννης Μητράκος. Στην αρχή απεύθυνε χαιρετισμό κι ευχαριστίες ο Πρόεδρος του Γορτυνιακού κ. Ιωάννης Πετρόπουλος, ενώ τον ομιλητή παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο η Αντιπρόεδρος κ. Ποτούλα Πασχαλίδη - Τσίτσου.
Ο κ. Αθανάσιος Στρίκος μίλησε προς το πυκνό ακροατήριο με εμπεριστατωμένο τρόπο, παρουσιάζοντας την ετυμολογική καταγωγή των ιδιωματικών λέξεων, φράσεων κι εκφράσεων, οι οποίες συναντώνται μόνο στη Γορτυνία κι έλκουν την γλωσσική καταγωγή τους στην αρχαία ελληνική γλώσσα και μάλιστα στην ομηρική. Η ομιλία του ήταν ένα μικρό τμήμα της ογκώδους προσωπικής εργασίας του ερευνητή, επί μία εικοσαετία, σχετικά με το θέμα αυτό.

Στο τέλος της εκδήλωσης το λόγο πήρε επ’ ολίγον ο Γορτύνιος π. Γεώργιος Μπλάθρας ο οποίος, αφού έπλεξε το εγκώμιο του ομιλητή, δήλωσε με περηφάνια ότι ο πληθυσμός της Σπάρτης, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, είναι γορτυνιακής καταγωγής!

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες του στον εκλεκτό ομιλητή και πατριώτη, στην κα Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου για την πρόθυμη παραχώρηση της αίθουσας, στα τοπικά ΜΜΕ για την πρόβολή της εκδήλωσης, στην ηλεκτρονική εφημερίδα ΝΟΤΟΣ ΠΡΕΣ και το Διευθυντή της κ. Ηλία Μπόνο για την βιντεοσκόπηση της ομιλίας και όλους όσοι προσήλθαν για να την παρακολουθήσουν.

* Γραμματέας του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης

[ Oλόκληρη η εκδήλωση θα προβληθεί απο το notospress.gr την Παρασκευή 21/12/18 ]