ΣΠΑΡΤΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr οι παρατάξεις που διαφώνησαν με το ψήφισμα που θα δήλωνε τη διαφωνία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στην απομάκρυνση της Νοσηλευτικής και του ΤΕΙ από τη Σπάρτη είναι η Παράταξη του κ. Πατσαρίνου και η Παράταξη του κ. Γόντικα, δηλαδή παρατάξεις Σύριζα και ΚΚΕ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ενώ αρχικά υπήρχε κλίμα συνεννόησης και ταύτισης στη συνέχεια το Ψήφισμα δεν έγινε αποδεκτό. Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα έφερε το Ψήφισμα στο ΠεΣυΠ, υπερθεμάτισε ο Πέτρος Τατούλης και όλοι οι Λάκωνες περιφερειακοί σύμβουλοι και ενώ όλα έδειχναν ότι θα υπήρχε ομοφωνία τελικά διαφώνησαν δύο Παρατάξεις.
Θα πρέπει να εξηγήσουν λοιπόν στους Λάκωνες και τους Σπαρτιάτες το σκεπτικό και την θέση τους σύμφωνα με την οποία η Καλαμάτα θα πρέπει να έχει 9, η Τρίπολη 7 σχολές και η Σπάρτη 2, πόλη η οποία είναι η μόνη που θα απολέσει 2 σημαντικά τμήματα, την ΑΕΙ Νοσηλευτική και το ΑΤΕΙ Η/Υ.
Από την Δημοτική Αρχή Σπάρτης ακόμα δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση. Ειδικά οι κ. κ. Βαλιώτης, Λεβεντάκης και Κομουνδούρος θα πρέπει να πάρουν θέση.