ΛΑΚΩΝΙΑ. Η πρώην βουλευτής Λακωνίας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, μέσα από τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, διατυπώνει τα πολιτικά της συμπεράσματα για ζέοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας σχετιζόμενα και με τη Λακωνία.

Για Μητσοτάκη και Νίκα
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη, έστειλε πολλαπλά μηνύματα:
1)Στηρίζω Παναγιώτη Νίκα γιατί είναι ένας άνθρωπος με ήθος και ακεραιότητα, ένας εξαιρετικά επιτυχημένος αυτοδιοικητικός έχει σχέδιο όραμα, πάθος για την Πελοπόννησο, είναι άνθρωπος που παίρνει ρίσκα.
2) η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών και θα αγωνιστούμε αυτή η συμφωνία να μην περάσει διότι υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας.
3)η Νέα Δημοκρατία σημαίνει λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες δουλειές. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα το οποίο θέλω να συγκρατήσετε. Δεν αντέχει άλλο η μέση ελληνική οικογένεια, η μεσαία τάξη η οποία αφανίζεται σήμερα, αυτήν την υπερφορολόγηση, ώστε να παίρνει ο κ. Τσίπρας τα χρήματα των φορολογούμενων και να τα μοιράζει μετά στοχευμένα σε επιδόματα, σε παροχές και σε ρουσφέτια».


Για ΑΕΙ και ΤΕΙ

«Η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι. Η οργή των Λακώνων, κύμα που θα σαρώσει τα σχέδια της Κυβέρνησης…
Κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκλεισε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα νεοσυλλέκτων, αυτό της Σπάρτης, αλλά στη «γλώσσα» του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκλεισε το στρατόπεδο. Τι και αν χάθηκε ισχύς από την πόλη, αντίδραση αξιόλογη καμία, μια συνάντηση αντιπροσωπείας αρχών-φορέων με τον υπουργό και… τέλος.
Από τον Μάρτιο του 2017, άρχισαν τα μαύρα μαντάτα για το μέλλον της νοσηλευτικής πανεπιστημιακής σχολής στην Σπάρτη, όταν δημοσιοποιήθηκαν οι θέσεις της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Νοσηλευτικής. Με δύο λόγια, στόχευαν κατά τα γραφόμενα στη βελτίωση της Σχολής αλλά δεν αφήναν σχεδόν κανένα περιθώριο για την παραμονή και λειτουργία της στη Σπάρτη.( http://www.patranews.gr/…/metaferetai-i-nosileytiki-apo-tin… ) Αντί να κινητοποιηθούν τα αντανακλαστικά ΟΛΩΝ για την αντιμετώπιση της κατάστασης, επικράτησε αδράνεια. Με αποκορύφωμα τον Ιούνιο του 2018, τη συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λακωνία και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που συμφώνησαν «…την αναβάθμιση και ενδυνάμωση των σχολών στη Λακωνία…» και «…θα επανασχεδιαστεί η κατανομή τους σε μία λογική βιωσιμότητας και σύνδεσης με τις σύγχρονες παραγωγικές και κοινωνικές ανάγκες...» Δηλαδή σε μετάφραση απλών Ελληνικών όλες οι σχολές της Σπάρτης κινδύνευαν. Μάλιστα μέσα στον Αύγουστο ο κος Αραχωβίτης μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ Τρίπολης κάλεσε όλους τους φορείς και τις παραγωγικές δυνάμεις της Λακωνίας να συμμετάσχουν στον διάλογο ώστε να συν-διαμορφωθεί μια πρόταση για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Λακωνία και μάλιστα πρότεινε και ίδρυση τμήματος στον κλάδο της Γεωπονίας. (http://www.ert.gr/…/st-arachovitis-se-diavoyleysi-oi-prota…/ ) Δεν γνωρίζω να έγινε διάλογος, δεν γνωρίζω να συνδιαμορφώθηκε καμιά πρόταση. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ανακοινώθηκε το πόρισμα της επιτροπής Γαβρόγλου, βάσει του οποίου η Νοσηλευτική σχολή και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής μεταφέρονται στην Τρίπολη. Η αδράνεια, η έλλειψη ενημέρωσης, η αδιαφορία, η απάθεια, η έλλειψη πολιτικών αντανακλαστικών και δεκάδες άλλων παραμέτρων δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την απώλεια ισχύος της Σπάρτης τα τελευταία χρόνια. Επιτέλους η απώλεια των Σχολών από τη Λακωνία είναι - εκτός των άλλων - ντροπιαστική εξέλιξη που μόνο οι Λάκωνες μπορούν να τη σταματήσουν…»