ΣΠΑΡΤΗ. Τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 06:00 μ.μ., στο Σαϊνοπούλειο Κέντρο Σπάρτης (κάτωθεν Σινεμά Σέντερ), ο Γορτυνιακός Σύνδεσμός Σπάρτης διοργανώνει εκδήλωση με ομιλία του κ. Αθανασίου Στρίκου, τ. Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ερευνητή, συγγραφέα και Εκπ/κού, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Το πανάρχαιο ιδιωματικό γλωσσάρι της Γορτυνίας - (με ετυμολογική αναφορά)».


Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, αφού ο εκλεκτός ομιλητής θα παρουσιάσει με τεκμηριωμένο τρόπο τη σχέση που έχουν οι διάφορες γορτυνιακές λέξεις κι εκφράσεις με την αρχαία ελληνική γλώσσα.

Η εκδήλωση αυτή έρχεται να συμπληρώσει τη σειρά των εκδηλώσεων του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης με γορτυνιακά θέματα όπως: «Τα γορτυνιακά τοπωνύμια» - Γιάννης Λαμπρινάκος, «Γορτύνιοι Πετρομάστορες στη Λακωνία» -Γιώργος Γιαξόγλου, « Γορτυνιακές Παραδόσεις» - Βαγγέλης Μητράκος.

Στην εκδήλωση προσφωνεί και καλωσορίζει ο γραμματέας του Συνδέσμου Γιάννης Μητράκος, χαιρετίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Πετρόπουλος ενώ τον ομιλητή παρουσιάζει το μέλος του συνδέσμου Ποτούλα Πασχαλίδη.

Καλούνται όλα τα Μέλη του Συνδέσμου, όλοι οι Σπαρτιάτες γορτυνιακής καταγωγής, όλοι οι φίλοι του Γορτυνιακού Συνδέσμου και της Γορτυνίας, να παραστούν στην εκδήλωση αυτή. Η είσοδος είναι ελεύθερη!