ΣΠΑΡΤΗ. Δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα ψηφοφορίας, με επιφύλαξη αφού πηγή αποτελεί το facebook. Ωστόσο το γεγονός και μόνον ότι η ψηφοφορία έγινε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λακωνίας, στη Σπάρτη, αποτελεί μια ελάχιστη εγγύηση για την εγκυρότητα της διαδικασίας.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν αναρτήσει φοιτητές του ΤΕΙ Σπάρτης, στις 8 Δεκεμβρίου σε κάλπη που στήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου στη Σπάρτη, οι φοιτητές εξέφρασαν ελεύθερα την άποψή τους για το αν η Σχολή του ΤΕΙ πρέπει να παραμείνει στη Σπάρτη ή να μεταφερθεί στην Τρίπολη.

Έχουν σημασία τα ερωτήματα που τέθηκαν όπως επίσης και το αν ο αριθμός των συμμετεχόντων στην ψηφοφορία αποτελεί αριθμό που εγγυάται την έκφραση γνώμης που πράγματι αντιπροσωπεύει τους φοιτητές.

Αποτελέσματα από την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λακωνίας 8/12/2018

Ψηφίσαν : 141

Έγκυρα : 138

Άκυρα : 3


1) Συμφωνούμε να μεταφερθούμε στην Τρίπολη και η Σχολή να μετανομαστεί σε πολυτεχνική Σχολή ΑΕΙ.

Ψήφοι : 96

2) Η Συμφωνούμε η Σχολή να παραμείνει στην Σπάρτη και να δημιουργηθεί 23ο τμήμα ΑΕΙ με την Ονομασία Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής.

Ψήφοι : 42


Σχολιάζουν οι φοιτητές: «Η Δημοκρατία νίκησε . Από αύριο θα δουλέψουμε όλοι μαζί για ένα μεταβατικό στάδιο που θα μας συμφέρει όλους . Καλή Δύναμη!»

Οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους την γνώμη των φοιτητών.