Απάντηση του Σωματείου «Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης» σε επιστολή της κ. Έρσης Φιλιπποπούλου

Σπάρτη, 20 Νοεμβρίου 2018
Αξιότιμη κ. Φιλιπποπούλου,
Ως σωματείο που ενδιαφερόμαστε πάρα πολύ για την πρόοδο του έργου του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης επιθυμούμε να ενημερώνουμε την κοινή γνώμη σχετικά με τον σκοπό ύπαρξής μας, που είναι οι εξελίξεις γύρω από το Νέο μας Μουσείο με όσο το δυνατόν πιο τεκμηριωμένο λόγο.
Σε ό,τι , λοιπόν, αφορά στην αναφορά μας σε εσάς στο τελευταίο δελτίο τύπου του σωματείου μας, το οποίο επικαλείστε στην από 19/11/2018 επιστολή σας, σάς διαβεβαιώνουμε ότι οτιδήποτε γράφουμε προέρχεται από πληροφόρηση από την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα. Συγκεκριμένα:
1) Το γεγονός ότι είστε σύμβουλος της Περιφέρειας, δεν το λέμε εμείς, αλλά η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα σε σύσκεψη για το Νέο Μουσείο που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2017 στην Π.Ε. Λακωνίας. Σας παραθέτουμε το video που αποδεικνύει το αληθές του λόγου μας εδώ όπου στην έναρξη της παρουσίασης (δείτε το πρώτο λεπτό του βίντεο), η κα Τζανετέα σας συστήνει ως σύμβουλο συνεργάτη της Περιφέρειας για το θέμα του Μουσείου.
2) Στις 29 Νοεμβρίου 2016, στην σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού παραβρεθήκατε ως σύμβουλος της κ. Τζανετέα. Αυτό και πάλι δεν το λέμε εμείς αλλά το δελτίο τύπου της κ. Τζανετέα και οι δημοσιεύσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σας παραθέτουμε το δημοσίευμα για την συγκεκριμένη σύσκεψη με την φωτογραφία των παρευρισκομένων, όπως τα δημοσίευσε το τοπικό μέσον ενημέρωσης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ».

Κατά συνέπεια , την όλη σύγχυση γύρω από το όνομά σας δεν την προκαλούμε εμείς, αλλά η κ. Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας με τα λεγόμενά της, με τα δημοσιεύματα και τις φωτογραφίες που διοχέτευσε στα μέσα ενημέρωσης και στα οποία ουδέποτε αναφέρεται στον αφιλοκερδή σας ρόλο.
Για την αποκατάσταση της ακρίβειας των γραφομένων, λοιπόν, θα πρέπει να ζητήσετε από την κ. Τζανετέα να αποκαταστήσει δημόσια την αλήθεια σε ό,τι σας αφορά.
Βέβαια, με δεδομένη την παρουσία σας στο θέμα του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης από το 1995, αντιλαμβανόμαστε την εμπλοκή σας , αλλά όχι και τον τρόπο με τον οποίο είστε παρούσα σε όλες τις φάσεις από το 1995 ως υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού , μέχρι το 2018, που συνεχίζεται η συζήτηση για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο.
Παραθέτουμε έγγραφο του 1995, το οποίο υπογράφετε (Φωτο)

Τέλος, ουδέποτε ισχυριστήκαμε ότι συνδέεστε με οποιονδήποτε τρόπο με το μελετητικό γραφείο που ανέλαβε πρόσφατα (Οκτώβριος του 2018) χρέη συμβούλου για τα τεύχη δημοπράτησης του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού!
Με εκτίμηση
Το ΔΣ του σωματείου
ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ