NΕΑΠΟΛΗ. Στον εντοπισμό 31 μεταναστών προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών, καθώς και στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών τους.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση ενός ιστιοφόρου σκάφους στο οποίο επέβαιναν μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά Μονεμβασιάς - Μυρτώο πέλαγος.

Άμεσα απέπλευσαν περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του ιστιοφόρου, προσαραγμένου σε βραχώδες σημείο της περιοχής Άκρα Καμήλι», καθώς και 27 μεταναστών στην ξηρά, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Νεάπολη Βοιών με μέριμνα των λιμενικών που έσπευσαν στο σημείο, ενώ λίγο αργότερα παραδόθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης ακόμη έξι μετανάστες που είχαν εντοπιστεί στην ευρύτερη περιοχή.

Από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος που παραμένει προσαραγμένο στο σημείο χωρίς να έχει προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ δύο από τους μετανάστες, ηλικίας 42 και 45 ετών, συνελήφθησαν φερόμενοι ως διακινητές.