ΣΠΑΡΤΗ. Ο Σύλλογος Φίλων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη διοργανώνει Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής
από τις αρχές Ιανουαρίου 2019. Διδάσκει η Χαρά Νικολακοπούλου, φιλόλογος- συγγραφέας, master στη Δημιουργική Γραφή από το Παν/μιο Δυτ. Μακεδονίας.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 6976284879 (Χαρά Νικολακοπούλου) και στο 27310 26583.


Η Χαρά Νικολακοπούλου είναι φιλόλογος με οργανική θέση σε σχολείο της Καλαμάτας. Έχει σπουδάσει Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής με ειδίκευση στη Δημιουργική Γραφή, από την Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας.

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια: εκπαιδευτικά, περιβαλλοντικά, θεατρικά, για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, για τις καινοτόμες δράσεις στις βιβλιοθήκες, για το θέατρο, για το διαδίκτυο και το παραμύθι. Έχει ασχοληθεί με την παιδαγωγική αξιοποίηση της δημιουργικής γραφής στο σχολείο. Έχει πιστοποίηση στη χρήση των ΤΠΕ και έχει παρουσιάσει εισηγήσεις της σε διεθνή συνέδρια. Ήταν επιμορφώτρια και εμψυχώτρια σε βιωματικά σεμινάρια για το παραμύθι και τη δημιουργική γραφή που διοργανώθηκαν το 2012 και το 2013 από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας.

Διηγήματα και παραμύθια της έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευτεί στα λογοτεχνικά περιοδικά Μανδραγόρας, Παρέμβαση, Κοράλλι, δέκατα, Οροπέδιο, Πλανόδιον- Ιστορίες Μπονζάι κ.α.

Από το 2014 λειτουργεί στην Καλαμάτα το δικό της εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) διδάσκοντας το ίδιο μάθημα.
Έχει παρουσιάσει και γράψει κριτικές για τους: Αλκη Ζέη, Μάρω Δούκα, Κώστα Αρκουδέα, Σπύρο Βρεττό, Χρύσα Φάντη, Χλόη Κουτσουμπέλη, Ηλία Κεφάλα, Διώνη Δημητριάδου, Κώστα Βρεττάκο κ.α.

Εργογραφία:
Η δημιουργική γραφή στο Γυμνάσιο, εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη 2014.
Μέλισσες ιέρειες δύο νουβέλες, εκδόσεις Γαβριηλίδης 2015 (Υποψήφιο για τα βραβεία του Αναγνώστη 2016).
41 and a half kisses from Mr Leroi, 2016 (κυκλοφορεί στο Amazon).
Γιάνννης Σκαρίμπας, Παραδοξολογίες και γλωσσικές ακροβασίες στο πεζογραφικό έργο του, εκδ. Poema , 2016.
Μια τρυφερή καρδιά στο βάθος και άλλες ιστορίες, εκδόσεις Θράκα 2018.