Η αλήθεια είναι ότι η ασυμβατότητα του ΚΚΕ και η αθυροστομία του Αλέκου Βουνάση «διασώζει» (έως πότε άραγε;) την αξιοπρέπεια του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης.
Σε πρόσφατη συνεδρίαση ο Αλέκος Βουνάσης, όμορος με το ΚΚΕ, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, έθεσε το θέμα (ανάθεμα) της παρουσίασης της καλλιτέχνιδος Στικούδη στην Γιορτή Νεολαίας του Δήμου Σπάρτης.

Ο Αλ. Βουνάσης, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατήγγειλε το άστοχο και προκλητικό της υπόθεσης - στην οποία δεν υπάρχει λόγος να επανέλθουμε - για να λάβει μια απάντηση - χρησμό, απο τον αντιδήμαρχο Γ. Κονίδη.
Τελικά όπως και όσοι προσπαθήσαμε να παρακολουθήσουμε τον ειρμό της σκέψεως του αντιδημάρχου, δεν καταλάβαμε αν καλώς ή κακώς ο Δήμος επιβράβευσε τους 12χρονους μαθητές για την πρόοδό τους φωτίζοντας τις προκλητικές ζαρντιέρες της Στικούδη και αν καλώς ή κακώς τα 15χρονα κορίτσια είδαν ποιά είναι η εγκεκριμένη άποψη του Δήμου Σπάρτης για την ψυχαγωγία τους.

Το ανησυχητικό όμως δεν είναι ούτε το γεγονός - ίσως έρθουν και χειρότερα - ούτε η αφασία που επικρατεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, του ιστορικού, κατά τα άλλα Δήμου Σπάρτης. Το ανησυχητικό είναι ότι πέρα από τον Αλέκο Βουνάση κανείς άλλος Δημοτικός Σύμβουλος δεν ενοχλήθηκε, ούτε καν αυτοί που ανήκουν στην πτέρυγα των λεγόμενων συντηρητικών…
Ακόμα δε πιο τραγικό είναι ότι δεκάδες φορείς που σε άλλες περιπτώσεις κόπτονται για την αισθητική, την κουλτούρα και την αξιοπρέπεια δεν αντιδρούν όταν ένας αντιδήμαρχος λέει ότι «δεν είναι δυνατόν στα παιδιά μας να δίνουμε να ακούνε Θεοδωράκη…» κ.λ.π.

Από το συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο, ή μάλλον κάτι καλύτερο. Ο μόνος «διασωθείς» μέσα σε κινούμενη άμμο είναι ο Αλέκος Βουνάσης που τόλμησε, ακόμα και χωρίς μικρόφωνο να διατρανώσει την αντίθεσή του…

Δείτε όμως που έχουμε καταλήξει: Αν αντί για τον τίτλο «Για τις ζαρντιέρες της Στικούδη» χρησιμοποιούσαμε τον τίτλο «Κόντρα Βουνάση - Κονίδη για τη νεολαία» οι αναγνώσεις του θέματος θα ήταν οι μισές…

Άρα δεν είναι θέμα μόνον Κονίδη, Δημοτικής Αρχής και Συμβουλίου αλλά και θέμα κοινωνίας…

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr