Η ομάδα Activate Now μαζί με τον Γιώργο Φασόλη ξεκινούν νέο κύκλο εργαστηρίων αφρικανικών κρουστών με το πρώτο εργαστήριο να πραγματοποιείται την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 17.00.

"Στα μαθήματα αφρικανικών κρουστών (τζέμπε-ντουντούν) ασχολούμαστε τόσο με την τεχνική του κάθε οργάνου, μέσα από ένα ασκησιολόγιο που βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών και την ανάπτυξη της ρυθμικής μας αντίληψης, όσο και με το ρεπερτόριο δηλαδή την εκμάθηση βασικών ρυθμών. Θα έρθουμε σε επαφή με τους πιο γνωστούς και διαδεδομένους ρυθμούς της Δυτικής Αφρικής , (Μάλι, Γουινέα, κτλ), που έχουν τεράστια εξάπλωση και απήχηση σε όλο τον κόσμο από Αμερική κ Ευρώπη μέχρι Ιαπωνία, Αυστραλία κ.α.
Η καταγραφή των ασκήσεων και των ρυθμών γίνεται με πολύ απλή σημειογραφία με σύμβολα-σχήματα για τον κάθε ήχο, ενώ σταδιακά στην πορεία εισάγουμε και την κλασσική δυτική σημειογραφία. Επιτρέπεται κ ενθαρρύνεται μάλιστα η ηχογράφηση/βιντεοσκόπηση του μαθήματος για όσους είναι πιο ακουστικοί χαρακτήρες".
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Ώρες Εργαστηρίου
17:00-21:00

Συμμετοχή στα έξοδα του Εργαστηρίου
7 ευρώ ,για παιδιά 8-13 ετών
30 ευρώ, για έφηβους & ενήλικες /περιλαμβάνεται η διάθεση κρουστών

Για έγκαιρη δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου οι τιμές είναι μειωμένες σε:
-5 ευρώ ,για παιδιά 8-13 ετών
-25 ευρώ, για έφηβους & ενήλικες/περιλαμβάνεται η διάθεση κρουστών

Δήλωση Συμμετοχής
https://form.jotformeu.com/82681511184355

Καταληκτική Ημερομηνία Δήλωσης Συμμετοχής
Μέχρι και Παρασκευή 5/10

Για ενδεχόμενη ακύρωση συμμετοχής πρέπει να γίνει ενημέρωση τουλάχιστον 2 μέρες πριν τη διεξαγωγή του εργαστηρίου. Σε αντίθετη περίπτωση οι συμμετέχοντες καταβάλουν κανονικά το ποσό.


Υπεύθυνος εργαστηρίου: Γιώργος Φασόλης, Δάσκαλος Κρουστών & Μουσικοκινητικής Αγωγής.
http://www.kabeiria.eu/kabeira.html
https://www.facebook.com/kabeiria.percussion/

Ο Γιώργος Φασόλης είναι καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών μουσικής και παραδοσιακών-μοντέρνων κρουστών και μουσικός.Παίζει κρουστά σε διάφορα ethnic group και παραδίδει μαθήματα ελληνικών και αφρικανικών παραδοσιακών κρουστών (τουμπελέκι, μπεντίρ, νταούλι, τζέμπε). Είναι απόφοιτος του διετούς επαγγελματικού κύκλου σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κρουστών, ρυθμολογίας και body percussion με τους Πέτρο Κούρτη, Βαγγέλη Καρίπη, Λευτέρη Γρηγορίου, Μιχάλη Κλαπάκη, Κώστα Αναστασιάδη, Θάνο Δασκαλόπουλο, Zohar Fresco, Glen Velez, Yshai Aftermann, Misirli Ahmet, Levent, Raquy, Keith Terry, Leela Petronio (STOMP), Max Pollack, Famoudou Konate, Babara Bangoura, Harouna Dembele, Sidici Kamara, Thomas Guei, Mare Sanogo, Davide Torti,k.a. καθώς και μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια Kodaly, Dalcroze, θεάτρου και πολύτεχνης έκφρασης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ήταν για τρία χρόνια συνεργάτης ερευνητικής ομάδας στο Ράλλειο Πειραματικό Σχολείο Πειραιά, υπό την εποπτεία του Τμήματος Παιδαγωγικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, με αντικείμενο έρευνας, την σύνδεση της μουσικοκινητικής αγωγής με την διδασκαλία των μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος του Δημοτικού σχολείου. Συνεργάστηκε επίσης, με το Πανεπιστήμιο Αθηνών στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.
Παίζει κρουστά σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις και σε διάφορα συγκροτήματα.
Έχει κάνει εμφανίσεις στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συμμετέχοντας σε οργανικά και φωνητικά μουσικά σύνολα.
Έχει διδάξει στα σεμινάρια Επιμόρφωσης μουσικών και δασκάλων στα πλαίσια του προγράμματος 'ΜΕΛΙΝΑ' και συμμετείχε ως εισηγητής στο 1ο διεθνή μουσικοπαιδαγωγικό συνέδριο της ΕΕΜΕ.
Διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή και παραδοσιακά κρουστά σε σχολεία και Μουσικές Σχολές.