ΣΠΑΡΤΗ. H λακωνική παραγωγή και τυποποίηση προϊόντων βρίσκεται σε αρκετά καλά επίπεδα. Προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας σε συσκευασίες ενδιαφέρουσες δίνουν την δική τους μάχη στην αγορά.

Το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια πόλη» εκτιμώντας ότι η παραγωγή, η γνώση και εμπειρία των παραγωγών - τυποποιητών και το κεφάλαιο «Γαστρονομία» είναι από τα συγκριτικά πλεονέκτημα της Λακωνίας και της Σπάρτης, δημιούργησε φέτος το εκθετήριο «Νέκταρ και Αμβροσία» όπου 20 και πλέον συμπολίτες Λάκωνες εξέθεσαν τα προϊόντα τους.

Ελιά και ελαιόλαδο, κρασί, μέλι, κρέμες και προϊόντα περιποίησης, σαπούνια, λικέρ, χυμοί, αλείμματα, ζυμαρικά, αρτοποιήματα, μπύρα κ.α.

Σε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο, που δεν απαιτούσε την συνεχή παρουσία των εκθετών, το κοινό γνώρισε τα προϊόντα της λακωνικής παραγωγής. Ποιοτική πρώτη ύλη, δυναμικές ονομασίες, προσεγμένες συσκευασίες. Ολοπρόθυμοι οι τυποποιητές συμμετείχαν δίνοντας έτσι το έναυσμα για την καθιέρωση της έκθεσης «Νέκταρ και Αμβροσία» στα παλίσια του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια πόλη».

Συμμετείχαν οι:

ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΣΙΚΑΚΗΣ – ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
SPARTA GOURMET
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
SOTIRALI BIO
ΜΑΖΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΙΑ
ΥΓΑΙΑ
AKESO ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ
ΛΑΚΩΝΙΑ ΧΥΜΟΙ
ΚΤΗΜΑ ΓΚΟΛΕΜΗ
ΧΙΩΤΗ Κ. ΦΥΤΩΡΙΑ
MAXULI ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
SPARTA BEER
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΠΑΡΤΗΣ
AGRIA GEA
MELISAKI ΛΙΝΑΡΔΑΚΗΣ