ΣΠΑΡΤΗ. Απαράδεκτο στο σύνολό του το Δημοτικό Συμβούλιο όταν αιφνιδιάζεται από τα δημοσιεύματα που αφορούν στο «έπαθλο» των μαθητών του Δήμου Σπάρτης, τις ζαρντιέρες της Στικούδη, όπως έγραψαν τα ΜΜΕ ανά την Ελλάδα.
Οι παρατάξεις δεν έχουν εκπροσώπους στο Νομικό πρόσωπο Πολιτισμού όταν λαμβάνονται οι αποφάσεις για τέτοιες εκδηλώσεις;

Η Δημοτική Αρχή φαίνεται ότι ανέθεσε στον Αντιδήμαρχο κ Κονίδη να αντιμετωπίσει το θέμα. Αξίζει να δείτε το video (33:21 λεπτό) για να καταλάβετε πόσο συγκροτημένη, πόσο ξεκάθαρη, πόσο σαφής, πόσο κατανοητή είναι η θέση της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης για τις επιλογές της. Με λίγα λόγια η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να στηρίζει την επιλογή της να τιμήσει τους μαθητές της πόλης με το σόου της Στικούδη… Ούτε λίγο – ούτε πολύ ο κ. Κονίδης κατηγόρησε όσους διαμαρτυρήθηκαν για το θέμα. Είναι οι λεγόμενοι (κ)ονειδισμοί… της Δημοτικής Αρχής.

Μακάρι στους μαθητές μας να είχαμε την «επάρκεια» να προσφέρουμε ακούσματα και θεάματα με Θεοδωράκη, Χατζηδάκη και Ξαρχάκο… διασκευώνμ ή αναπαραγωγών αυτών.

Ωστόσο η Δημοτική Αρχή επιμένει ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση στήθηκε για μια συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών.
Αναρωτιέται ο πολίτης; Ποια είναι άραγε αυτή η κατηγορία και ποια σχέση μπορεί να έχει με τους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης;

Κύριε Δήμαρχε υπάρχει καλύτερος τρόπος να διολισθήσετε από την εξουσία, αν αυτό επιζητάτε. Δεν χρειάζονται τέτοιες μέθοδοι που εν τω μεταξύ βλάπτουν την πόλη αλλά και το Σώμα αιρετών. Διότι είναι πλέον φανερό ότι μερίδιο ευθύνης για όσα ξεστομίζονται χωρίς να αντικρούονται έχουν άπαντες οι δημοτικοί σύμβουλοι.