ΣΠΑΡΤΗ. Είτε με την χορηγία τους είτε με την αρωγή ή συμμετοχή τους, υπήρξαν επιχειρήσεις που συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια πόλη».
Ανάμεσα σε αυτούς διακρίνουμε:
Τον ΑΣΕΕ Λακωνία που για μια ακόμα φορά στήριξε το Φεστιβάλ δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαμβάνουν τους εξαιρετικούς δροσερούς χυμούς απ΄ όλη την γκάμα «Λακωνία». Συμμετείχε και στο περίπτερο εκθετών ενώ το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσαν τόσο ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Δημάκος όσο και ο Διευθυντής κ Φάνης Λάζαρης.
Η εταιρεία «Βεκράκος» - επαγγελματικός εξοπλισμός, που για μία ακόμα φορά εξασφάλισε τον γευστικό καφέ σε όλους τους επισκέπτες του Φεστιβάλ αλλά και στους συμμετέχοντες που πάσχιζαν να «στήσουν» τις εκδηλώσεις.
Την εταιρεία «Τσικάκης – Γιαννόπουλος» που έκλεψε την παράσταση προσφέροντας λαχταριστή μπουζοπούλα σε όλους τους χορευτές του Φεστιβάλ αλλά και μεζέδες απ’ όλη την γκάμα της εταιρείας στον μπουφέ της έκθεσης «Νέκταρ και Αμβροσία».
Η «Αμπελώνες Γιαννόπουλος» που κέρασε το κρασί σε όλες τις εκδηλώσεις και συνέβαλε στην ευθυμία και στην απόλαυση, σε λευκούς, ροζέ και κόκκινους τόνους. Ο οινοποιός Βαγγέλης Γιαννόπουλος συμμετείχε και σε σχετική εκδήλωση γαστρονομικού ενδιαφέροντος.
Το μέλι «Μελισσάκι» και το Μελισσοκομικό εργαστήρι του Βασίλη Λιναρδάκη, που μέλωσε τόσο την παραδοσαική κολοκυθόπιτα όσο και το εκθεσιακό περίπτερο του Φεστιβάλ.
Ο Κώστας Χιώτης που μέσα από το Φυτώριό του στη Σκάλα μας χάρισε όμορφες ελιές κάθε ηλικίας και είδους και παράλληλα χρωμάτισε το περιβάλλον, ακόμα περισσότερο, με κούμ – κουάτ, λεμονιές, πορτοκαλιές και ροδιές…
Πρέπει να σημειωθεί ότι η «Δημοτική Αγορά Λακωνίας» πέρα από χορηγός του Φεστιβάλ, προσέφερε πολλά στη «ζωντανή» προβολή των εκδηλώσεων αγγίζοντας τις 20.000 θεάσεις της εικόνας της. Ομοίως στήριξε και με την προβολή μαγνητοσκοπημένων θεμάτων.
Το Ραδιόφωνο «Πολιτεία 90.7» που αφιέρωσε πάνω από 4 εκπομπές του στο Φεστιβάλ, φιλοξενώντας συντελεστές αλλά και καταγράφοντας εκδηλώσεις.
Καταλυτική ήταν η προβολή και στήριξη του Φεστιβάλ από το notospress.gr μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να δει τα πάντα γύρω από το Φεστιβάλ. Σημαντική η δωρεά από το «Ιδέα Σχήμα» όλης της δημιουργικής εργασίας του Φεστιβάλ.
Το «Realgroup» έκανε γνωστό το Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.
Το «ΚΤΕΛ Λακωνίας» δρομολόγησε λεωφορεία καθιστώντας έτσι δυνατή την συμμετοχή στο Φεστιβάλ ακόμα κι εκείνων που δεν είχαν δυνατότητα μετάβασης.
Χρήσιμη η μέριμνα από την τεχνική ομάδα του Κ. Ψυχογιού σε ήχο και φώς.
Πάνω απ’ όλα σημαντική και απαραίτητη ήταν η στήριξη από το δυναμικό της επιχείρησης «Κτήμα Νερόμυλος» που για μια ακόμα φορά φιλοξένησε το Φεστιβάλ προσδίδοντάς σε όλες τις εκδηλώσεις ομορφιά, άνεση και ιδιαιτερότητα. Έδινε λύσεις ακόμα κι εκεί που δεν υπήρχαν.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια πόλη» ευχαριστεί θερμά όλους για την συνεργασία και τη στήριξη.