«Έφυγε» την Κυριακή 22 Ιουλίου, σε ηλικία 80 ετών ο σπουδαίος δημιουργός Μάνος Ελευθερίου, αφήνοντας πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη στη σύγχρονη ελληνική τέχνη.

Ο Μάνος Ελευθερίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ερμούπολη της Σύρου. Είχε γράψει ποιητικές συλλογές, διηγήματα, μία νουβέλα, δύο μυθιστορήματα και περισσότερα από 500 τραγούδια, ενώ παράλληλα είχε εργαστεί ως αρθρογράφος, επιμελητής εκδόσεων, εικονογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός.
Το 2013 βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για τη συνολική προσφορά του στον χώρο των γραμμάτων.

Ο Ζαχαρίας Καρούνης σε ανάρτησή του στο facebook συνόδεψε μια φωτογραφία του με το Μάνο Ελευθερίου με τα εξής λόγια: «Πέταξε ο Μάνος. Έφυγε χωρίς γυρισμό και μαζί του όλες οι συζητήσεις μας, όλα τα αστεία και τα σοβαρά, όλα τα βραδάκια με ουίσκι και προσούτο, όλες οι κουβέντες στο τηλέφωνο με γέλια δυνατά από τη μεριά μου... Ευτυχώς ούτε τα λόγια σου ούτε τα χρόνια σου θα πάνε χαμένα . Σ'ευχαριστώ για την αγάπη, την εμπιστοσύνη ,τα τραγούδια που μου έδωσες . Λυπάμαι βαθιά που εσύ που ήξερες όσα η καταιγίδα δεν έχεις κάτι για να μου πείς . Καλή σιωπή... σου άρεσε. Τα έργα σου θα μιλούν για εσένα πια».

«Δεν το χωράει το μυαλό κύριε Μάνο. Είμαστε όλοι μια θλιμμένη αγκαλιά και σε τραγουδάμε», έγραψε πιο λακωνικά ο Πάνος Μπούσαλης.