ΣΠΑΡΤΗ. To Σχολικό Συγκρότημα του Δήμου Σπάρτης (2ο Γυμνάσιο Σπάρτης, 3ο Γυμνάσιο Σπάρτης, 2ο Λύκειο Σπάρτης) είναι και επισήμως το ένα από τα 18 σχολικά συγκροτήματα πανελλαδικώς που εντάσσεται στην πιλοτική δράση «ΕΜΑΥΤΙΩΝ» και αφορά στη διαμόρφωση αθλητικών εγκαταστάσεων σχολικών αύλειων χώρων.

Καθώς πρόκειται για ένα πρόγραμμα εντός, κι όχι εκτός του σχολικού χρόνου, είναι μια δραστηριότητα απόλυτα ενταγμένη στο πρόγραμμα της φυσικής αγωγής και έχει έναν τριπλό στόχο: τη βελτίωση των συνθηκών για τους μαθητές, τις ασφαλείς υποδομές για τη διδασκαλία της φυσικής αγωγής και την ανάδειξη των υποδομών αυτών, δηλαδή της σχολικής αυλής ως χώρο συγχρωτισμού των παιδιών. Με το μικρότερο δηλαδή δυνατό κόστος γίνονται πραγματικές παρεμβάσεις για τους μαθητές, για μία καλύτερη σχολική και αθλητική ζωή.

Το έργο που αφορά σε 41 σχολεία (18 σχολικά συγκροτήματα), τα οποία έχουν 11.152 άτομα μαθητικό πληθυσμό, ξεκίνησε με την παρότρυνση του γραφείου Κοινωνικών και Πολιτικών υποθέσεων της Γ.Γ του Πρωθυπουργού και αναπτύσσεται πλέον με τη συνεργασία δυο υπουργείων, Παιδείας και Πολιτισμού/Αθλητισμού. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ, αντλούμενος από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα που εντάσσεται στο εθνικό σχέδιο αναβάθμισης των αθλητικών χώρων στα σχολεία της Περιφέρειας (η Αττική θα ακολουθήσει σε δεύτερη φάση) παρουσίασαν από κοινού ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης, ο γ.γ του Υπουργείου Παιδείας Γ. Αγγελόπουλος και γ.γ Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ενώ ομιλητής στο πάνελ ήταν και ο διευθυντής του γραφείου Κοινωνικών και Πολιτικών υποθέσεων της Γ.Γ του Πρωθυπουργού, Στ. Παναγιωτίδης.