Αποφασίστηκε από το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης η ένταξη της πράξης του «Κέντρου Αθλητικών, Πολιτιστικών και Ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στη Δ.Ε Μολάων του Δήμου Μονεμβασιάς» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», με προϋπολογισμό 1.650.000 εκατ.ευρώ. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση του παλιού κτιρίου «Συκικής» στους Μολάους Λακωνίας και μετατροπής του σε χώρο αθλητικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Πρόκειται για κτίριο 640 περίπου τετραγωνικών μέτρων που δε χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια, παρόλο που βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, με την κύρια του όψη να βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο της εισόδου των Μολάων, με άμεση πρόσβαση και χώρο στάθμευσης.

Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει στο να καταστεί η συγκεκριμένη υποδομή επισκέψιμη από το κοινό και να αποτελέσει πυρήνα εκπαιδευτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας περιφερειακής, διαπεριφερειακής ή και εθνικής σημασίας, και στην ενθάρρυνση της εξωστρέφειας του τοπικού πληθυσμού.