Για 31η χρονιά το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα συνεχίζει την πολιτιστική προσφορά του στη Λακωνία, διοργανώνοντας ένα ακόμη Φεστιβάλ στο ομώνυμο αμφιθέατρο.

Στο φετινό πρόγραμμα, ανάμεσα σε πλήθος εκδηλώσεων, περιλαμβάνονται τρεις συναυλίες. Την μουσική αυλαία ανοίγει η Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης στις 4 Ιουλίου με ένα αφιέρωμα στους Έλληνες μουσικοσυνθέτες. Τη σκυτάλη παίρνει η Μελίνα Ασλανίδου στις 22 Αυγούστου, ενώ οι συναυλίες ολοκληρώνονται στις 3 Σεπτεμβρίου με αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη από το Λάκωνα μουσικό Πάνο Μπούσαλη.

Τετάρτη 4 Ιουλίου & ώρα 9.30μ.μ.
Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Σπάρτης

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Σπάρτης παρουσιάζει ένα αφιέρωμα σε Έλληνες μουσικοσυνθέτες.
Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Σαράντος Κανελλάκος
Τραγούδι: Αλεξάκης Παναγιώτης, Βελδέκη Τζίνα, Γαλιάτσου Αιμιλία, Καππάκος Ηλίας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τετάρτη 22 Αυγούστου & ώρα 9.30μ.μ.
Συναυλία Μελίνας Ασλανίδου

Μετά την άκρως επιτυχημένη πανευρωπαϊκή περιοδεία και τις συναυλίες της στη Λατινική Αμερική, η Μελίνα Ασλανίδου συνεχίζει το μουσικό της ταξίδι. Έχοντας στις αποσκευές της το νέο της άλμπουμ «Ξημερώνει Κυριακή» με διασκευές σε τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, η αγαπημένη ερμηνεύτρια ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, για να βρεθεί κοντά στον κόσμο που την αγαπά και μαζί να τραγουδήσουν αγαπημένα τραγούδια από την πολύχρονη πορεία της αλλά και τραγούδια - σταθμούς σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών.
Φέτος το καλοκαίρι η Μελίνα Ασλανίδου στήνει ένα δυνατό μουσικό πρόγραμμα γεμάτο με λαϊκές, έντεχνες και παραδοσιακές μελωδίες, που θα ομορφύνουν τις καλοκαιρινές μας νύχτες και θα μας ταξιδέψουν στο χτες και στο σήμερα.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:15€, μειωμένο 12€

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου & ώρα 9.00μ.μ.
Συναυλία Πάνου Μπούσαλη «Αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη»

Αφιέρωμα στον αρχάγγελο της Κρήτης, Νίκο Ξυλούρη, με τον Λάκωνα τραγουδοποιό και ερμηνευτή Πάνο Μπούσαλη . Ένα αφιέρωμα αντιπροσωπευτικό της σπουδαίας διαδρομής του ασύγκριτου Νίκου Ξυλούρη στην ελληνική μουσική: από την παράδοση, τους μεγάλους ποιητές και συνθέτες που τραγούδησε. Ο Πάνος Μπούσαλης έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συνθέτες όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Χρήστος Λεοντής, ο Λίνος Κόκοτος με τους οποίους είχε μεγάλες επιτυχίες ο Νίκος Ξυλούρης. Στη μνήμη του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη θα ακουστεί και ένα τραγούδι (Στίχοι- μουσική: Πάνος Μπούσαλης) για τον μοναδικό Ψαρονίκο που σημάδεψε καθοριστικά τη χώρα και τον πολιτισμό μας με την παρουσία του και την φωνή του.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Ακορντεόν-Πιάνο: Νίκος Παπαναστασίου
Λύρα – Λαούτο: Αντρέας Αρβανίτης
Κρουστά- Τύμπανα: Αντρέας Νικολής
Μπουζούκι-Τζουράς: Κώστας Βέτας
Κιθάρα- τραγούδι και επιμέλεια: Πάνος Μπούσαλης

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ:10€