Επίσκεψη στη Σπάρτη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του γαλλικού δήμου Le Plessis-Trévise, με επικεφαλής το Δήμαρχο, Didier Dousset, από τις 27 έως τις 30 Μαΐου στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με το Δήμο Σπάρτης.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η υπογραφή πρωτοκόλλου αδελφοποίησης μεταξύ των δύο δήμων, αλλά και η γνωριμία με τη Σπάρτη και τα αξιοθέατα του δήμου. Κατά τη σύντομη παραμονή τους, οι Γάλλοι επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στα δημοτικά μουσεία (Φωτογραφικών Μηχανών, Μανουσάκειο, Νεότ, Σπάρτης), το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού, την ακρόπολη και τις αρχαιότητες στον αστικό ιστό της πόλης, το αρχαιολογικό Μουσείο, τον αρχαιολογικό χώρο της Καστροπολιτείας του Μυστρά κ.ά.

Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις κεντρικές εκδηλώσεις των Παλαιολογείων, να παραστούν στη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνου και να γνωρίσουν τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και το Μητροπολίτη Ευστάθιο.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εθιμοτυπικές επισκέψεις στην στο γραφείο του Δήμαρχου Σπάρτης και περιηγήσεις εντός της πόλης.

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης πραγματοποιήθηκε σε μία λιτή τελετή στο Δημαρχιακό Μέγαρο το απόγευμα της Τρίτης 29 Μαΐου, παρουσία δημοτικών συμβούλων και μελών των επιτροπών αδελφοποίησης των δύο δήμων, καθώς και αντιπροσωπείας του αδελφοποιημένου με τη Σπάρτη Δήμου Μόρφου. Οι δύο Δήμαρχοι στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στους τομείς που σκοπεύουν να αναπτυχθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο δήμων και τόνισαν τη σπουδαιότητα των αδελφοποιήσεων στην ενωμένη Ευρώπη.

Η γαλλική αντιπροσωπεία του Plessis-Trévise αναχώρησε το μεσημέρι της 30ης Μαΐου, ανανεώνοντας το ραντεβού για τον ερχόμενο Οκτώβριο, απευθύνοντας σχετική πρόσκληση επίσκεψης στους Σπαρτιάτες για τη συνέχιση της συνεργασίας που μόλις γεννήθηκε...