Την πλατεία «ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΟΥ» Ν. Κόσμου Σπάρτης επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης Βαγγέλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Αργυρόπουλο Παναγιώτη και την Προϊσταμένη της Δ/νσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Κοντογεωργάκου Βιργινία προκειμένου να προχωρήσει ο δήμος στη χωροθέτηση Λαϊκής Αγοράς στην πλατεία του Νέου Κόσμου, σε εκτέλεση της θετικής και ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της 30-4-2018 , ύστερα από αίτημα των κατοίκων, το οποίο εκφράστηκε με συλλογή 1.100 υπογραφών .

Ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του είχε μακρά και ουσιαστική διαλογική συζήτηση με κατοίκους της περιοχής και από κοινού κατέληξαν στην πλέον πρόσφορη πρόταση χωροθέτησης , η οποία θα προωθηθεί για υλοποίηση στα αρμόδια όργανα .

Οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου χαιρετίζουν την άμεση ανταπόκριση του κ. Δημάρχου προς την κατεύθυνση υλοποίησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και αναμένουν να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια ώστε, το συντομότερο δυνατόν, να θεσμοθετηθεί η Λαϊκή Αγορά στο Ν. Κόσμο Σπάρτης , μια εξέλιξη που , εκτός από την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Ν. Κόσμου και των όμορων συνοικιών, θα προσφέρει αποφασιστικά και δυναμικά στην ανάπτυξη ενός σημαντικού τμήματος της περιφέρειας της Σπάρτης .