Την Τετάρτη 16 Μαΐου παρουσιάσθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το βιβλίο του Λάκωνα πρώην Υπουργού Ιωάννη Βαρβιτσιώτη με τίτλο «Όπως τα έζησα [1981-1993]» (εκδ. Πατάκη).

Με μήνυμά του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο π. Υπουργός αναφέρει:

«Πίστευα πάντα και πιστεύω ακόμα και σήμερα ότι πραγματική ευθύνη της πολιτικής και των πολιτικών είναι να διαμορφώνουν τις καταστάσεις και όχι να διαμορφώνονται από αυτές. Πολιτικός σημαίνει να υπηρετείς το λαό με γνώμονα το συμφέρον του Έθνους. Όχι να υποκύπτεις στις επιθυμίες του, προκειμένου να φανείς αρεστός.

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να μεταφέρω σήμερα από εδώ, ιδίως στους νεότερους που υπηρετούν τα κοινά αυτού του τόπου: Μείνετε μακριά από διχασμούς, εξαλλοσύνες, λαϊκισμούς και ακρότητες. Μην πολιτεύεστε με το βλέμμα σας στο σήμερα. Πορευθείτε πάντα με το μυαλό και τη σκέψη σας στο αύριο. Μην αναλώνεστε στο τι θα πείτε, αλλά επικεντρωθείτε στο τι θα πράξετε. Να έχετε πάντα στο μυαλό και το νου ότι δεν κρίνεστε μόνο από τους πολίτες, αλλά κυρίως από την ίδια Ιστορία. Αφήστε στην άκρη τους εγωισμούς και τα μικροπολιτικά συμφέροντα. Οραματιστείτε και εργαστείτε για το αύριο της πατρίδας.

Σας ευχαριστώ πολύ».