ΛΑΚΩΝΙΑ. Στη Σπάρτη βρέθηκε ο Πρόεδρος της οργάνωσης «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» κ. Στέφανος Νόλλας με αφορμή την έναρξη του προγράμματος «Μικροί και Μεγάλοι» το οποίο ξεκινά από τη Λακωνία και αφορά την στήριξη των 46 Δημοτικών Σχολείων της Λακωνίας με ένα πλήρες φαρμακείο για την κάθε σχολική μονάδα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα ενισχυθούν Ιδρύματα της Λακωνίας με υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Χορηγός του προγράμματος «Μικροί Μεγάλοι» είναι ο Λάκωνας Πρόεδρος της Rafarm κ. Ρασσιάς Νίκος.

Όπως λέει ο Στέφανος Νόλλας «με ενέπνεε πάντα το έργο εκείνων των ανθρώπων που μέσα σε εποχές δύσκολες πρόσφεραν στους συνανθρώπους τους κάτι περισσότερο από ένα πιάτο φαΐ. Ασφαλώς και είναι αναγκαίο όταν ο διπλανός σου πεινάει. Αυτό όμως που τρέφει τις ψυχές των ανθρώπων είναι το πνευματικό ψωμί. Είναι αυτό που δίνει νόημα στη ζωή τους και τους κρατάει όρθιους. Τα παραδείγματα πολλά, τα μπουλούκια στην επαρχία ανέβαζαν παραστάσεις και ξεδιψούσαν οι άνθρωποι με έργα σαν την «Αμοργό» του Γκάτσου. Στην Ισπανία ομάδες καλλιτεχνών διέτρεχαν τα χωριά και κοινωνούσαν την τέχνη τους σε μια εποχή σκληρή και αιματοβαμμένη κατά τον εμφύλιο πόλεμο. Όπως και στην Αγγλία, 40 χρόνια μετά, συνέβη κάτι ανάλογο στην διάρκεια των μεγάλων απεργιών ανθρακωρύχων και σιδηροδρομικών που είχαν παραλύσει τη χώρα και οι απεργοί δεν είχανε με τι να θρέψουν τις οικογένειές τους. Κι όμως όλους αυτούς ήταν η ποίηση που τους στήριξε».