Η Μαντολινάτα της Ταυγέτης13-04-2018 08:00   

ΣΠΑΡΤΗ. Ο Μουσικός σύλλογος «Φίλοι της μουσικής – Η Ταϋγέτη», πιστός  στις ιδέες για προσφορά και αναβάθμιση στην πολιτιστική  ζωή της πόλης μας, δημιούργησε ένα επί πλέον μουσικό τμήμα. Τo τμήμα μαντολινάτας. Η μαέστρος του συλλόγου κ. Φωτεινή Δημάκου - Σακκέτα εμπνεύστηκε και υλοποίησε την δημιουργία του νέου τμήματος, για να

υπάρχει στην Σπάρτη ένα μουσικό σχήμα που θα προσφέρει στο κοινό μελωδίες, αγαλλίαση, ηρεμία και θα συνοδεύει τις χορωδίες του συλλόγου σε γνωστά και αγαπημένα τραγούδια. Η ιδέα της ιδρύσεως μαντολινάτας στη Σπάρτη του 2018 είναι συνέχεια της άκρως πρωτοποριακής ιδέας της συγκροτήσεως γυναικείας μαντολινάτας το έτος 1909 από τον Ιταλό αρχιμουσικό της Δημοτικής Φιλαρμονικής της πόλης μας Αντόνιο Μπι-φέρνο.

Όπως  γράφει η εφημερίδα «Λακεδαίμων» (5-3-1909) την γυναικεία μαντολινάτα στελέχωναν κυρίες και δεσποινίδες της Σπάρτης δίνοντας ξεχωριστό τόνο στις μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. «Υπό τύπον συναυλίας θα ενεργηθούσι  προσεχώς αι εξετάσεις εν τη από του παρελθόντος έτους συσταθείση τη ενεργεία του Μουσικοδιδασκάλου Μπιφέρνο, εκ φιλομούσων δεσποινίδων των καλλιτέρων οικογενειών μας,  αποτελούμενη  Μαντολινάτα».

Σήμερα ο κορμός της μαντολινάτας της «Ταϋγέτης» στελεχώνεται από κυρίες με μαντολίνα και παιδιά με μαντολίνα και κιθάρες.

Τα μέλη ευελπιστούν  στην μελλοντική εξέλιξη σε μεικτό σχήμα από ποικίλα όργανα και πιστεύουν ότι τα σχέδιά θα ευοδωθούν στο άμεσο  μέλλον  προς τέρψιν του φιλόμουσου κοινού. Το νεοσυσταθέν τμήμα μαντολινάτας του συλλόγου θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό της Σπάρτης στην εκδήλωση της  30ης Απριλίου  για το καλωσόρισμα του Μάη.

Η μαντολινάτα μας θα συνοδεύσει την γυναικεία  τρίφωνη  χορωδία της Ταϋγέτης σε γνωστά  και επίκαιρα ανοιξιάτικα τραγούδια.

Την διδασκαλία των μελών του νέου μουσικού τμήματος έχουν αναλάβει κατ’ αρχήν ο κ. Σάββας Αραβανής και εν συνεχεία ο κ. Πέτρος Παππάς.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ