Σήμερα άρχισε να κινείται η αγορά της Σπάρτης για το Πάσχα, πάντα βέβαια υποτονικά και κάθε χρόνο με πτώση που τουλάχιστον κι ενδεικτικά στο Κρεοπωλείο φθάνει το 10%.
Οι τιμές στο ντόπιο αρνάκι για τη σούβλα είναι 8,50 το κιλό και το κατσικάκι 8,90. Όλο και περισσότεροι προτιμούν μέρος του αρνιού για τον φούρνο προκειμένου να στοιχίσει λιγότερο το Πασχαλινό τραπέζι.
Η δημοτική αγορά - λαϊκή και οπωροπωλεία - σήμερα δεν είχε καθόλου κίνηση αφού οι καταναλωτές περιμένουν τη λαϊκή του Σαββάτου ενώ όσοι αγοράζουν για λαμπάδες, τσουρέκια και αυγά σοκολάτας ψάχνουν πρώτα απ’ όλα τις τιμές… κι επιλέγουν καθολικά μεσαίες και φθηνές.
Ακόμα και οι επισκέπτες, κυρίως ετεροδημότες από την Αττική, δεν έχουν καταφθάσει. Η πληρότητα των ξενοδοχείων και των ξενώνων αγγίζει το 98% με τις αφίξεις να κορυφώνονται Μεγάλη Παρασκευή απόγευμα και Μεγάλο Σάββατο πρωί. Ο καιρός από Μ. Παρασκευή έως Κυριακή του Πάσχα θα είναι με αραιή και πυκνότερη συννεφιά και θερμοκρασία με ανώτατες τιμές 23-25 βαθμούς κελσίου. Καλός καιρός δηλαδή για Επιταφίους, Ανάσταση, γλέντι στην εξοχή και οβελία.