Πρόγραμμα 700 εκατ. ευρώ στην περιφέρεια Πελοποννήσου για την νέα Τεχνολογία

Ευθύνη της πολιτείας η δίκαιη εξάπλωση της νέας τεχνολογίας02-03-2018 08:32   

ΤΡΙΠΟΛΗ. «Πρέπει να φέρουμε το αύριο σήμερα, για όλους. Αν αυτό δεν το κάνουμε, απλώς θα καθόμαστε στη γωνία»,  τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ανοίγοντας την πρώτη συνεδρία του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στην Τρίπολη.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι οι ανισότητες οι οποίες θα διαμορφωθούν «αν αυτές οι τεχνολογίες δεν απλωθούν με τρόπο δίκαιο στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία, θα είναι πολλαπλάσιες αυτών που υπάρχουν». Πρόσθεσε: «Αυτή είναι μία προοπτική την οποία και θέλουμε και μπορούμε με ενότητα δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα, αποτρέψουμε».

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Παππάς αναφερόμενος στις επιδιώξεις για την περιφέρεια Πελοποννήσου, έκανε λόγο για το έργο rural broadband συνδεσιμότητας 32 οικισμών στην περιοχή της Αργολίδας, 144 στην Αρκαδία, 54 στην Κορινθία, 149 στη Λακωνία, 188 στη Μεσσηνία.

Στην πρώτη φάση θα λειτουργήσει με τη μέθοδο της επιδότησης της ζήτησης, δηλαδή με τη μέθοδο του κουπονιού. Ο πολίτης θα μπορεί να «κατεβάσει» το κουπόνι του, να πάει στον πάροχο της αρεσκείας του και να ζητήσει να έχει τη σύνδεση υπερυψηλής ταχύτητας στο νοικοκυριό του, με την επιδότηση για την τιμή χονδρικής για δύο χρόνια. Για το πρόγραμμα, είπε ο υπουργός, θα δαπανηθούν γύρω στα 700 εκατ. ευρώ με τη μέθοδο της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ