ΣΠΑΡΤΗ. Επιστημονική ημερίδα για την ανάδειξη του μνημείου του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου της Σπάρτης ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά, με αφορμή τον πεσσό υδατογέφυρας -γνωστό ως «Πίττα»- που βρίσκεται σε ελαιώνα του οικισμού.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής της ημερίδας ορίστηκε η Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 [με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό(22/3)]. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα «Γεώργιος Περδικλώνης» της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης.

Ο Σύλλογος με πυξίδα την επιτυχημένη επιστημονική ημερίδα για το Γεφύρι του Κόπανου δυόμιση χρόνια νωρίτερα, ετοιμάζει μία ακόμα αντίστοιχη εκδήλωση για ένα σημαντικό μνημείο της περιοχής. Τις σχετικές ανακοινώσεις θα παρουσιάσουν αρχαιολόγοι που έχουν μελετήσει και ασχοληθεί με το θέμα της «Πίττας» και του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας και τελεί υπό την αιγίδα του Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

Περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας, θα ανακοινωθούν προσεχώς μέσω της ιστοσελίδας e-karavas.gr και θα κοινοποιηθούν στον τοπικό Τύπο εντός του μηνός Μαρτίου.