Τα παϊδάκια πρέπει να είναι από μικρό αρνί και να είναι κομμένα λεπτά 1,5 εκ. περίπου. Δεν τα πλένουμε, δεν τα αλατίζουμε και προπαντός δεν τα μαρινάρουμε.

Χρησιμοποιούμε καθαρή ανοξείδωτη σχάρα τοποθετούμε τα παϊδάκια πριν κάψει.
Το πρώτο γύρισμα γίνεται γρήγορα. Θα χρειαστούν 3-4 γυρίσματα σίγουρα, για ομοιόμορφο ψήσιμο χωρίς να αρπάξουν. Η στιγμή που θα βγουν απ’ την σχάρα είναι η πιο σημαντική. Πρέπει να έχουν πάρει ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα, δεν πρέπει να παραψηθούν και ακόμα χειρότερα να ξεροψηθούν.
Πρέπει να βγουν ζουμερά!

Ετοιμάζουμε από πριν αλατορίγανη. Σε αναλογία 1 κουταλιά σούπας αλάτι και 1 κουταλάκι γλυκού γεμάτο ρίγανη το αλάτι να είναι χοντρό και να το έχουμε κοπανίσει να γίνει λεπτό καλύτερο είναι να βάλουμε ανθό αλατιού που θα απογειώσει στην κυριολεξία την γεύση. Η ρίγανη πρέπει να είναι άγρια του βουνού και να την τρίψουμε την στιγμή που θα την αναμείξουμε με το αλάτι. Μετά από 5 λεπτά από την στιγμή που θα βγάλουμε τα παϊδάκια απ’ την φωτιά ρίχνουμε μια γερή πρέζα αλατορίγανης και τα σερβίρουμε.

Προσοχή, το λεμόνι δεν ενδείκνυται γιατί αλλοιώνει τη γεύση του κρέατος