Υλικά

• 3 πράσινα μήλα
• 4 αχλάδια, όχι πολύ ώριμα
• 2 πορτοκάλια
• 1 λεμόνι
• 4 κ. σ. καστανή ζάχαρη
• 1 κλωναράκι βανίλια
• 150 ml κόκκινο κρασί
• 100 γρ. ζάχαρη
• 1 κ. γ. κορνφλάουρ

Παρασκευή

Πλένουμε καλά τα μήλα και τα αχλάδια. Τα κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες με τη φλούδα τους και αφαιρούμε τους σπόρους. ‘Όσο τα καθαρίζουμε, τα κρατάμε σε νερό με το λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Χαράζουμε στη μέση τη βανίλια και με μαχαίρι παίρνουμε τους μικρούς μαύρους σπόρους.

Τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί όλα τα φρούτα, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, τη μισή βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

Βράζουμε για 10 λεπτά το κρασί με τη ζάχαρη και την υπόλοιπη βανίλια.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στο κρασί. Μόλις πάρει βράση και δέσει λίγο το σιρόπι, σβήνουμε τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα φρούτα ζεστά ή κρύα και περιχύνουμε με το σιρόπι κρασιού.

Συμβουλή: Το καλοκαίρι δοκιμάζουμε αυτή τη συνταγή με ροδάκινα βερίκοκα δαμάσκηνα και σιρόπι λευκού κρασιού.