ΣΠΑΡΤΗ. Ραντεβού με το Δήμαρχο Σπάρτης έχουν σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης στις 13.15 προκειμένου να συζητήσουν μαζί του και να του καταθέσουν αίτημα που έχουν συντάξει.

Θέμα της συνάντησης η καθυστέρηση που παρατηρείται στη σίτιση των μαθητών του Σχολείου τη φετινή χρονιά, καθυστέρηση που οι γονείς θεωρούν πως οφείλεται στη μη έγκαιρη προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού από το Δήμο Σπάρτης. Ο Σύλλογος λοιπόν σήμερα, αφού ενημερώσει το Δήμαρχο προσωπικά για την σημερινή κατάσταση θα του υποβάλλει και σχετικό αίτημα προκειμένου να «πιέσει» για την έγκαιρη προκήρυξη νέου διαγωνισμού το καλοκαίρι του 2018 ώστε οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου να απολαμβάνουν τη σίτιση που δικαιούνται από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικά η αίτηση που θα κατατεθεί στο Δήμαρχο Σπάρτης έχει ως εξής:
«Σπάρτη, 4/12/2017
Αίτημα προς Δήμο Σπάρτης
Από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Σπάρτης
Θέμα: Καθυστέρηση στη σίτιση του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης
Λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω αναφορικά με τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε:
1. Ο αριθμός των μαθητών που θα φοιτήσουν για την κάθε προσεχή σχολική χρονιά είναι γνωστός από τον Μάιο.
2. Η ενημέρωση από τα σχολεία φτάνει τελεσίδικη τέλος Ιουνίου με πολύ μικρές αποκλίσεις 4-5 μαθητών.
3. Ωστόσο κάθε χρόνο οι διαδικασίες παραμένουν στάσιμες όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σπάρτης.
4. Η τελική απόφαση για διενέργεια του διαγωνισμού βγήκε από την Οικονομική Υπηρεσία για το τρέχον έτος αρχές Νοεμβρίου ενώ υπήρξαν μεγαλύτερες καθυστερήσεις άλλες χρονιές, ενώ σε περίπτωση υποβολής ένστασης η σίτιση ξεκινάει ένα μήνα μετά.
5. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης έρχονται από πολύ απομακρυσμένες περιοχές και επιστρέφουν σπίτι τους μετά από 9ωρο πρόγραμμα αργά το απόγευμα χωρίς να λαμβάνουν την προβλεπόμενη από το νόμο παροχή γεύματος.
Παρακαλούμε όπως κάνετε δεκτή την αίτησή μας να μεριμνήσετε άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες έγκαιρης προκήρυξης του εν λόγω διαγωνισμού ώστε σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζεται η έναρξη της σίτισης από την αρχή της σχολικής χρονιάς».