ΛΑΚΩΝΙΑ. Ξεκίνησαν χθες Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου οι εκλογές του Επιμελητηρίου Λακωνίας. Χθες ψήφισαν τα μέλη του Επιμελητηρίου στη Σπάρτη ενώ σήμερα Σάββατο οι κάλπες βρίσκονται 09.00-19.00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στους Μολάους και την Κυριακή 3/12 09.00-.19.00 στο ισόγειο των γραφείων του Επιμελητηρίου στο Γύθειο.

Υποψήφιος στον κλάδο της Μεταποίησης για το Επιμελητήριο Λακωνίας είναι ο αρτοποιός Νίκος Μάζης, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Λακωνίας. Η συμμετοχή του στο ενιαίο ψηφοδέλτιο είναι στοιχείο πολύ θετικό αφού πρόκειται για έναν άνθρωπο της σύνθεσης και του διαλόγου που κομίζει πολύ χρήσιμες προτάσεις και ιδέες για τον κόσμο της μεταποίησης και του εμπορίου.

Χρήσιμες πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία
-Κάθε εκλογέας ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας ή εκλογικού βιβλιαρίου ή διπλώματος οδήγησης ή οποιουδήποτε άλλου επίσημου εγγράφου με ευκόλως αναγνωρίσιμη φωτογραφία του.
-Ο κάθε εκλογέας έχει δικαίωμα να ψηφίσει μόνο μία φορά (ανεξάρτητα από τον αριθμό των επιχειρήσεων στις οποίες είναι μέλος) και στο Τμήμα στο οποίο ανήκει (ή επιλέξει κατά την ψηφοφορία όταν συμμετέχει σε περισσότερες από μία επιχειρήσεις) μέχρι τρεις (3) υποψηφίους του οικείου Τμήματος.
-Κατά την ψηφοφορία ο κάθε εκλογέας έχει δικαίωμα να δηλώσει την προτίμησή του με σταυρό (+) ή «χι» (Χ) σε έως τρεις (3) υποψηφίους στο τμήμα το οποίο ανήκει.
-Θα υπάρχουν τέσσερις (4) κάλπες, μία για κάθε τμήμα. Ο κάθε εκλογέας ρίπτει το φάκελο με την ψήφο του στην κάλπη του τμήματος στο οποίο ψηφίζει.

Οι εκλογές διεξάγονται ανά κλάδο ενώ η κατανομή των εδρών θα έχει ως εξής:
Εμπορικό τμήμα: 7 έδρες
Τμήμα Μεταποίησης: 6 έδρες
Τμήμα Υπηρεσιών: 7 έδρες
Εξαγωγικό τμήμα: 1 έδρα
Ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο