ΣΠΑΡΤΗ. H Eλένη Μεντή, δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας στον Δήμο Σπάρτης, αποδεικνύεται πολύ αυθεντική και έμπειρη επί των δημοκρατικών διαδικασιών. Έτσι λοιπόν κρατά μια υπεύθυνη στάση την ώρα που ενώ έχει υποβάλει την παραίτησή της από το Δημοτικό Συμβούλιο, κάποιοι διαδίδουν το αντίθετο, και μάλιστα από τα συντροφικά έδρανα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στην αίτηση παραίτησης από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος όσο και στην αίτησή της από το Δημοτικό Συμβούλιο η Ελένη Μεντή εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν σε παραίτηση. Είναι δε ανόητο να επιχειρούν κάποιοι να «σβήσουν» από τα πεπραγμένα τις δύο παραιτήσεις όταν υπάρχουν και αριθμοί πρωτοκόλλου των αιτήσεων παραίτησης αλλά και συγκεκριμένοι λόγοι.

Ο τρόπος με τον οποίο η Δημοτική Πλειοψηφία Δ. Σπάρτης αντιμετωπίζει, ακόμα και τώρα, την Ελένη Μέντη φαίνεται ότι θα την δικαιώσει στην επιλογή παραίτησής της και δεν αποκλείεται να την αναγκάσει να παρουσιάσει δημόσια τους λόγους που την υποχρέωσαν να αφήσει την έδρα της στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης ο κ. Πρόεδρος του Σώματος θα πρέπει να αναγνώσει τους λόγους που επικαλείται η Ελένη Μεντή στην αίτησή παραιτήσεώς της, την οποία ο κ. Μοιράγιας θα πρέπει να αναζητήσει κάπου μεταξύ Πρωτοκόλλου, Γραφείου Δημάρχου και Γραμματείας Δημοτικού Συμβουλίου. Άλλωστε όταν ένα εισερχόμενο στον Δήμο λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου προβλέπεται συγκεκριμένη διαδικασία διαβάθμισης και διανομής του, αν έχουμε να κάνουμε με έναν Δήμο που λειτουργεί στοιχειωδώς.
Για να διευκολύνουμε τη διαδικασία, αν και είναι απλή και προβλεπόμενη ο Αριθμός Πρωτοκόλλου είναι 31822 με Ημερομηνία 17/11/2017. Όσο για το κείμενο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και χρήσιμο.