Η ιστορία, το άρωμα και η πλούσια γεύση του αγκαλιάζουν την εμπειρία σε μια μόνο γουλιά… Δώστε μια μαγευτική νότα στην επιχείρηση σας εμπλουτίζοντας το μενού της με τις απολαυστικές γεύσεις των Eilles Tee!

Η εταιρεία Αφοί Βεκράκος μας συστήνει τα διάσημα τσάγια Eilles Tee και μας καλεί να ζήσουμε την εμπειρία!
Η εταιρεία Eilles συλλέγει τις καλύτερες ποικιλίες τσαγιού σε περισσότερες από 40 χώρες ανά τον κόσμο από το 1873:
Πολλοί τύποι τσαγιού προέρχονται από την Κίνα ενώ στην Ιαπωνία παράγει πρωτίστως πράσινο τσάι. Η Αφρική με την νεώτερη παράδοσή της είναι διάσημη για το Rooibos (κόκκινο) θεραπευτικό της τσάι. Η βόρεια Ινδία είναι γνωστή για την περιοχή Darjeeling όπου 73 φυτείες τσαγιού αναπτύσσονται σε υψόμετρο άνω των 2000 μέτρων, η βορειοανατολική Ινδία για την περιοχή Assam και το δυνατό μαύρο τσάι και η νότια Ινδία για το Nilgiri τσάι. Η Σριλάνκα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας τσαγιού στον κόσμο.

Πώς ξεκίνησαν όλα – Η αρχή
Το 2737 π.Χ., έπεσε ένα δέντρο από ένα άγριο φυτό τσαγιού σε βραστό νερό και ο Κινέζος αυτοκράτορας Shen Nung ανακάλυψε το ποτό. Στην Ευρώπη, οι Ολλανδοί χρησιμοποιούσαν το τσάι για ιατρικούς – θεραπευτικούς σκοπούς από τις αρχές του 17ου αιώνα. Και στην Αμερική, το διάσημο Boston Tea Party το 1773 «ενεργοποίησε» τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας.

Προέλευση – Βιολογικό και δίκαιη συναλλαγή
Όταν φτάνει στην αγορά, η Eilles Tee δίνει μεγάλη σημασία στην υγεία που βασίζεται στην φυσική διατροφή, στην αυθεντική γευστική εμπειρία και στην αυθεντική επαφή ανθρώπων και φύσης. Όσο για το πώς τα βιολογικά τσάγια έχουν μεγαλώσει, η Eilles Tee διασφαλίζει ότι αποφεύγεται η γενετική μηχανική και δεν χρησιμοποιούνται χημικά ή συνθετικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Η Eilles Tee ενδιαφέρεται εξίσου για τις συνθήκες ζωής των εργατών που συλλέγουν το τσάι και σέβεται τη ζωή και το εισόδημά τους.

Από τη συγκομιδή ως το φλιτζάνι
Δύο φύλλα και το βλαστάρι

To κορυφαίο βλαστάρι και τα επόμενα δύο φύλλα: σε ένα φυτό τσαγιού μπορεί να γίνει συγκομιδή κάθε 7-10 μέρες. Στα μέτριες κλιματικές ζώνες στα φυτά μπορεί να γίνει συγκομιδή όλο το χρόνο αλλά σε υψόμετρο άνω των 500 μέτρων τα φυτά σταματούν να μεγαλώνουν από τον Νοέμβριο ως τον Μάρτιο.

Το κλειδί είναι η συλλογή με το χέρι
Τα φύλλα μπορούν να συλλεγούν μόνο με το χέρι, περισσότερα από 12 κιλά την ημέρα στο Darjeeling και 25-30 κιλά την ημέρα στο Assam. Γενικά όμως, περίπου 4 κιλά φρέσκων φύλλων τσαγιού αποδίδουν περίπου 1 κιλό μαύρου τσαγιού.

Η εμπειρία και η «Καλή γεύση» …διυλίζονται στην πηγή!
Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στη διαμόρφωση διαφορετικών φυτειών και αρωματικών αποχρώσεων, συμπεριλαμβανομένων των κλιματολογικών συνθηκών, των χαρακτηριστικών του χώματος και του υπεδάφους, των επιπέδων των βροχοπτώσεων, του υψομέτρου όπως επίσης και των μεθόδων επεξεργασίας.

Εξαιρετικό τσάι ανά πάσα στιγμή, ισορροπημένο και ομοιόμορφα ευχάριστο για τον ουρανίσκο: Η Eilles Tee επιδιώκει αυστηρά αυτόν το στόχο στη δοκιμή και την Παρασκευή του τσαγιού. Οι έμπειροι δοκιμαστές της Eillies είναι οι υψηλότερες «αρχές» στη διαμόρφωση τσαγιού ανώτερης ποιότητας. Η μεγαλύτερη πρόκληση έγκειται στο ραφινάρισμα του τσαγιού έτσι ώστε η ποιότητά του να είναι ομοιόμορφα υψηλή και να μην σταματά ποτέ να ευχαριστεί.

Η εταιρεία Αφοί Βεκράκος, κορυφαία στην εισαγωγή και αντιπροσώπευση επώνυμου και αξιόπιστου εξοπλισμού μαζικής εστίασης με σκοπό την κάλυψη των αναγκών κάθε επισιτιστικής μονάδας στον τουριστικό κλάδο και γενικότερα σε χώρους μαζικής εστίασης από το 1992, μπορεί ιδιώτης ή επιχείρηση επίσης να προμηθευτεί καφέ, αφεψήματα, ροφήματα και ποτά από τις εταιρείες ABEK, Hausbrandt, Ghirardelli, Eilles, Davinci Gourmet, Bravi και άλλες.

ΑΦΟΙ Ν. ΒΕΚΡΑΚΟΥ Ο.Ε - Επαγγελματικός Εξοπλισμός
Αλέσια Σπάρτης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27310 28408 και 20970
Vekrakos.gr
email.: vekrakosales@gmail.com