ΣΠΑΡΤΗ. Όποιο χρώμα και αν έχει το χιούμορ γύρω από την αναμενόμενη, ή ενδεχόμενη μεταφορά τόσο της Νοσηλευτικής όσο και του ΤΟΔΑ από τη Σπάρτη δεν μπορεί πλέον να υποβαθμίζει τόσο είτε την νοημοσύνη είτε και τα δικαιώματα των Λακώνων. Πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του facebook θέλουν, αυτή τη φορά (και μάλιστα στην αυριανή συνέλευση του Τμήματος) να γίνεται πρόταση για μεταφορά του ΤΟΔΑ από την Σπάρτη στην Τρίπολη.
Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα αντέδρασε ήδη ως εξής: «Ελπίζω να είναι φήμες,οι πληροφορίες ότι κάποιοι απεργάζονται και μεθοδεύουν την αποστέωση των σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη, ορεγόμενοι τη μεταφορά τους στην Τρίπολη. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Ας μη το τολμήσουν...Αρκετά έχουν υποτιμήσει το λακωνικό λαό, ο οποίος δε θα μείνει με σταυρωμένα χέρια…»

Μάλλον ήρθε η ώρα για δημόσια και σαφή τοποθέτηση των επικεφαλής των Τμημάτων, και όχι μόνον. Ακόμα και ως φήμες είναι ενοχλητικές και επιζήμιες. Άλλωστε στους πολίτες της Σπάρτης, που μέσω ευεργετών και πολιτικού προσωπικού διέθεσαν άριστες υποδομές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, δεν αρμόζει τέτοιος πόλεμος νεύρων. Φυσικά η κοινωνία δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, αν συνεχιστούν ή επαληθευτούν αυτές οι φήμες.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr