ΣΠΑΡΤΗ. Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε την προηγούμενη Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στη Σπάρτη το βιβλίο «Άρωμα Ρεζέντας» της Ρούλας Σαμαϊλίδου.

Την παρουσίαση του μυθιστορήματος έκανε ο πρώην Δήμαχρος Σπαρτιατών Δημοσθένης Α. Ματάλας, κείμενα από το βιβλίο διάβασε η Κυριακή Κακαλέτρη, μέλος της ΕΘΟΛ ενώ για το «δημιούργημά» της μίλησε και η ίδια η συγγραφέας.

Το βιβλίο «Άρωμα Ρεζέντας» πραγματεύεται την ιστορία τριών γενεών που ξεκινά από το 1880 και φτάνει στα χρόνια του πολέμου περνώντας μέσα από τη ζωή τριών γυναικών. Από την Άννα που γνώρισε τον Αντόν Ντούσεκ το 1880, απέκτησαν τη Γκιζέλα που γνώρισε το Χρήστο στο Γεράκι. Κι αυτοί, ζώντας στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου, της Κατοχής και του Εμφυλίου, απέκτησαν τη Βαλεντίνη. Τρεις γυναίκες που μεγάλωσαν διαφορετικά και έζησαν διαφορετικά με πολλά όνειρα και πολλές ελπίδες.

Η συγγραφή του βιβλίου έγινε με την «καθοδήγηση» μέσω πολύωρων αφηγήσεων των ίδιων των πρωταγωνιστών του βιβλίου: η Βαλεντίνη είναι η κατά κόσμον Ελένη, μητέρα της γνωστής στην κοινωνία μας και αγαπημένης Γκιζέλας Κουβελιώτη. Οι υπέροχες ιστορίες ζωής που αναπτύσσονται σε αυτό το μυθιστόρημα είναι εν πολλοίς αληθινές και αφηγούνται τη ζωή των προπαππούδων (Άννα και Άντον Ντούσεκ), των παππούδων (Ανάργυρος και Γκιζέλα Κανέλλη) και των γονιών της Γκιζέλας. Αυτό έδωσε ξεχωριστή συγκίνηση άλλωστε και στη βραδιά της παρουσίασης του…!

Φωτό: Gisela Kouvelioti και Ρούλα Σαμαϊλίδου-Βάκου