Με νέα επιστολή της στο Notospress η Πρόεδρος της Νοσηλευτικής απαντά στον κ. Αραχωβίτη και καλεί όποιον ενδιαφέρεται για το τμήμα μακράν της οικονομικής ενίσχυσης της Σπάρτης να αναζητήσει τις προτάσεις και τα αιτήματα της Γενικής Συνέλευσής του. Η κ. Α. Ρόδη-Μπουριέλ υποστηρίζει πως η δημιουργία Πανεπιστημιακής Κλινικής αυτή τη στιγμή στο Γ.Ν. Σπάρτης θα περιέπλεκε τα προβλήματα του τμήματος και καταγγέλλει πως κάτι άλλο και όχι τα εκπαιδευτικά προβλήματα των φοιτητών βρίσκονται πίσω από τη σχετική πρόταση του Βουλευτή.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. εκδότη του Notospress,
Δεν μου αρέσει να αναλώνομαι σε αντιπαραθέσεις με βουλευτές, αλλά το κοινό πρέπει να γνωρίζει ποιός παίρνει τις αποφάσεις μέσα σε Πανεπιστήμια και Τμήματα και αι' αυτό απευθύνομαι σε εσάς. Έγραψα τα προηγούμενα και γράφω και το παρόν προς ενημέρωση του Λακωνικού και άλλου αναγνωστικού κοινού σας και όχι να αντιπαρατεθώ με τον κ. Βουλευτή.

Άρα επαναλαμβάνω, το Τμήμα δεν έχει πάρει καμία απόφαση για δημιουργία Πανεπιστημιακής Κλινικής Νοσηλευτικής Μονάδας (Ν/Μ). Επομένως, η πρόταση του κ. Βουλευτή δεν είναι απόφαση του Τμήματος.
Όσο για την επίσκεψη του κ. Βουλευτή στο γραφείο μου, ενημερώνω το ίδιο κοινό, ότι στον κ. Βουλευτή παραδόθηκε φάκελος και ενημερώθηκε και προφορικά για τις μέχρι τότε αποφάσεις της Συνέλευσης περί των πραγματικών προβλημάτων του Τμήματος, καθώς και για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχα για το θέμα της Νοσηλευτικής με τον κ. Υπουργό κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Από τότε πάρθηκαν και άλλες αποφάσεις και εστάλησαν εκεί που έπρεπε και συγκεκριμένα στη Σύγκλητο και τον κ. Υπουργό. Ακόμη και σε αυτές τις αποφάσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν, δεν υπήρχε πουθενά αίτημα δημιουργίας Πανεπιστημιακής Κλινικής Ν/Μ. Επομένως, κάτι άλλο συμβαίνει με την πρόταση του κ. Βουλευτή και αυτό δεν αφορά το Τμήμα και τα προβλήματά του. Όσο για την Πανεπιστημιακή Κλινική, όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά τα περιπλέκει με τρόπους που δεν είναι επί του παρόντος να αναλυθούν, διότι ενεργεί ως «πέπλο επισκίασής τους».

Αν οι βουλευτές και άλλοι παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας θέλουν να βοηθήσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης των εισαχθέντων στο Τμήμα Νοσηλευτικής μακράν της οικονομικής ενίσχυσης της πόλης της Σπάρτης, τους καλώ δημοσίως να ζητήσουν από τον κ. Υπουργό να εκδώσει την Υπουργική Απόφαση, που του έχουμε ζητήσει με το υπ' αρ. πρωτ 153878 έγγραφό μας. Ζητάμε συγκεκριμένα «να μας επιτρέπεται να κάνουμε την Κλινική Εκπαίδευση των φοιτητών/τριων μας των εξαμήνων 7ου & 8ου σε Δομές Υγείας (μεγάλα νοσοκομεία) εκτός Λακωνίας κατά τη διάρκεια του Ακαδημαϊκού έτους, για όσους εξ αυτών το επιθυμούν». Αυτή η εκπαίδευση δεν μπορεί να γίνεται με εκπαιδευτικές εκδρομές, αλλά με παραμονή των εκπαιδευόμενων στις δομές αυτές για το σύνολο του εκάστοτε εξαμήνου.

Αγγελική Ρόδη - Μπουριέλ
Καθηγήτρια Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων
Πρόεδρος Τμήματος Νοσηλευτικής»