ΣΠΑΡΤΗ. Μια μοναδική γαστρονομική βραδιά ετοιμάζει η Λέσχη Σύμμετρον Σπάρτης για αύριο Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.

Έψαξαν και βρήκαν το πρώτο μπλε κρασί που έγινε μόδα στον κόσμο, το Gik και το φέρνουν στη Σπάρτη. Ο σεφ της Λέσχης Σύμμετρον Δημήτρης Μολυνδρής δημιουργεί και συνδυάζει Sushi, Gik και Sake!

Προσοχή ! Θα δοθεί σειρά προτεραιότητας στα reserve !

Rsv : 27310 23360

Για το Gik
«Gik», το νεότερο κρασί της Ισπανίας, ελπίζουν πως το λουλακί αλκοολούχο ποτό τους θα είναι το επόμενο θέμα συζήτησης στην βιομηχανία του κρασιού. «Η γλυκιά και δροσερή γεύση και το έντονο λουλακί χρώμα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Gik. Και μην ανησυχείτε αν δεν είστε γνώστες. Δε θα χρειαστεί να παρεβρεθείτε σε εκδηλώσεις γευσιγνωσίας για να απολαύσετε το γαλάζιο κρασί, αφού η γεύση του το καθιστά τόσο εύκολο στην εκτίμηση» λένε οι παραγωγοί-κατασκευαστές του.
Το κρασί παράγεται από ισπανικές ποικιλίες σταφυλιών και στη συνέχεια παίρνει το βαθύ ηλεκτρίκ χρώμα του με την προσθήκη του anthyocyacin, μιας φυσικής χρωστικής που εξάγεται από την φλούδα των σταφυλιών και το λουλακί, μια φυσική χρωστική ουσία που προέρχεται από το φυτό ισάτις.
Πίσω από το Gik βρίσκονται έξι Ισπανοί παραγωγοί. Όλα έχουν να κάνουν με τον νεωτερισμό. «Η κατανάλωση του Gik δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός πως πίνει κανείς μπλε κρασί» λέει η διαφήμιση. «Πίνετε καινοτομία, σπάτε τους κανόνες και δημιουργείτετους δικούς σας. Επανεφεύρετε τις παραδόσεις».