ΣΠΑΡΤΗ. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης έγινε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 στις 12:00 το μεσημέρι, η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου: «Στο Μυστρά με πανσέληνο» από το συγγραφέα, δάσκαλο και αγιογράφο, Γιώργο Αντωνάκη, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από της ιδρύσεως της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Εν πλω».

Οι παρευρισκόμενοι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν για 1 ½ περίπου ώρα την παρουσίαση του βιβλίου, από τον ίδιο τον ταλαντούχο συγγραφέα του, και να εμπλακούν μικροί και μεγάλοι σε μια σειρά δραματοποιήσεων, θεατρικού παιχνιδιού και μεταμφιέσεων, προσπαθώντας να ανακαλύψουν το δικέφαλο αετό του Βυζαντίου στο παλάτι του Μυστρά και το μεταμεσονύκτιο φωτισμό του από το φως της Πανσέληνου. Μάλιστα, από την όλη μαγεία του δρώμενου, δε «γλύτωσε» ούτε ο π. Σεραφείμ, ο οποίος με την εμπλοκή του με τα παιδιά έδωσε μια άλλη διάσταση στο δρώμενο.

Ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Φώτης Πολίτης, αφού συνεχάρη το συγγραφέα, κ. Αντωνίου, για την ιδιαίτερη επαφή και επικοινωνία που είχε με τα παιδιά, αλλά και τον π. Σεραφείμ Κοσμά για την έμπνευση της όλης διοργάνωσης, δήλωσε ότι παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων οι οποίες γίνονται με την ενεργό συμμετοχή των ίδιων των παιδιών δίνουν τη βιωματική διάσταση και τα παιδιά επωφελούνται πολλαπλά και ως προς το να μπορούν να αναγνωρίζουν και να εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους και να εκφράζονται θεατρικά, αλλά και πολιτιστικά, όταν στο ίδιο χώρο γίνεται ταυτόχρονα έκθεση βιβλίου, όπως σήμερα από τις εκδόσεις «Εν πλω».