ΣΠΑΡΤΗ. Το βράδυ του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την τέλεση του Αγιασμού του Φεστιβάλ "Σπάρτη. παγκόσμια Πόλη" και των Εκθέσεων που λειτουργούσαν από την Παρασκευή το απόγευμα στον πολυχώρο του «Νερόμυλου» στις Αμύκλες από τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης. Ευστάθιο, έλαβε χώρα μια μεγαλειώδης πολιτισμική συνάντηση!

80 χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Σπάρτης, του Λαογραφικού Χορευτικού Συλλόγου Σπάρτης, του Ομίλου Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών κι Εθίμων «Η Πυρρίχη» και της Χορευτικής Ομάδας Θεραπνών «αντάμωσαν» υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας με τον Σπύρο Κουτσοβασίλη στο τραγούδι, συνθέτοντας μια πανδαισία παραδοσιακών ερεθισμάτων από τη Λακωνία και το Μοριά! Το θέαμα ήταν εξαιρετικό με τους χορευτές και τους χοροδιδασκάλους τους να αποδεικνύουν πως η Σπάρτη παράγει διαρκώς πολιτισμό και νοιάζεται για την παράδοσή της!

Στην ορχήστρα που επένδυσε μοναδικά τα χορευτικά έπαιξαν οι μουσικοί Νίκος Σταματάκος στα κρουστά, Χαράλαμπος Γούλας σε κιθάρα και λαούτο, Κατερίνα Πάτσιου στο κανονάκι, Θανάσης Μουρλάς στο βιολί και Νίκος Τσίπας στο κλαρίνο.

Φωτο: Ηλίας Περγαντής, Sparta Voice, Krokeai.gr, imms.gr., Youknow.gr, notospress.gr