ΛΑΚΩΝΙΑ. «Ανάστατοι και ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι της βόρειας Λακωνίας, από πληροφορίες και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την δημιουργία σκουπιδότοπου ή κέντρου επεξεργασίας απορριμμάτων ή εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών.» Αυτός είναι ο τίτλος της ερώτησης του Βουλευτή Αχαΐας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Ν. Νικολόπουλου στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Στην ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει ότι οι κάτοικοι είναι ανάστατοι αφού δεν λαμβάνουν πειστικές απαντήσεις από τους αρμοδίους και ζητά μια οριστική απάντηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας σκουπιδότοπου ή κέντρου επεξεργασίας σκουπιδιών στην Δ.Ε. Πελλάνας Λακωνίας.
Αναλυτικά το περιεχόμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι κάτοικοι της βόρειας Λακωνίας, είναι ανάστατοι και ανήσυχοι από πληροφορίες και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την δημιουργία σκουπιδότοπου ή κέντρου επεξεργασίας απορριμμάτων ή εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών (που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα ιδιώτη) στην Δημοτική ενότητα Πελλάνας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.
Πληροφορίες και δημοσιεύματα που ουδείς αρμόδιος διαψεύδει πειστικά. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, υπάρχει συγκεκριμένη μεθόδευση για να διοχετευτούν όλα τα σκουπίδια του Δήμου Σπάρτης, στην ανωτέρω περιοχή, με συνέπεια ένα ακόμα οικολογικό έγκλημα.
Επειδή, ύστερα από δημοσιεύματα στα Μ.Μ.Ε. και διαμαρτυρίες κατοίκων, πληροφορηθήκαμε ότι υφίσταται έντονη φημολογία για την δημιουργία σκουπιδότοπου ή κέντρου επεξεργασίας σκουπιδιών, στην Δημοτική ενότητα Πελλάνας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας .
Επειδή. το γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής που δικαιολογημένα φοβούνται ότι η δημιουργία σκουπιδότοπου ή κέντρου επεξεργασίας σκουπιδιών, θα έχει δυσάρεστες επιπτώσεις, όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, η ακαταλληλότητα των υπόγειων νερών που καταλήγουν σε εκατοντάδες οικίες κατοίκων και η γενικότερη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και των ακινήτων της περιοχής.
Επειδή, οι αρμόδιοι δεν απαντούν στους κατοίκους. Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Θα δημιουργηθεί σκουπιδότοπος ή κέντρο επεξεργασίας σκουπιδιών στην δημοτική ενότητα Πελλάνας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας; Εάν ναι, ποιός εγγυάται όλες τις ανωτέρω ανησυχίες των κατοίκων;


Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος»